1.7 lóerős benzinmotoros fűkasza dörzskerék meghajtással kb hány km\h-ra gyorsíthat egy biciklit?
#3: Én lebeszélnélek az elektromos kerékpárról. Amit az ismerősök barátok vettek, mind egytől egyig rövid idő alatt tönkrementek. Kényes dolog és javítani drága. Ráadásul egy akkupakk jelentős az egész kerékpár árához viszonyítva.
Egy robogó sokkal gazdaságosabban üzemeltethető, mert nem kell néhány év múlva eldobni, és ha el kell adni, nincs akkora értékvesztése. Arról nem is beszélve, hogy erősebb és stabilabb.
Én biztos nem vennék elektromos kerékpárt, legalábbis a kínai változatokat nem.
#3: A dongo motoros változat lenne a legolcsóbb, mert az 50 ezer forint alatt megoldható. De létezik olyan moped, mely teljesítményben nem éri el a segédmotoros kategória határát. Ezekhez jogosítvány sem kell.
Érdemes lenne körüljárni a témát. Jellemzően a mopedek ára - főleg a régebbieké kb kerékpár árában van. Agyonütni viszont nem olyan egyszerű őket.
Remélem segítettem
#3: Ha jól tudom még érvényes a definíció.
"Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti."
Tehát a motor "hivatalos" teljesítménye mérvadó a rendőrnek, ellenőrzés során. Legyen az elektromos, vagy benzines.
Szerintem a Dongó motorért se bűntetne a rendőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!