Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1.7 lóerős benzinmotoros...

1.7 lóerős benzinmotoros fűkasza dörzskerék meghajtással kb hány km\h-ra gyorsíthat egy biciklit?

Figyelt kérdés
Tudom ez sok mindenről fugg de nagyjából..egyenes talajon egy átlag súlyú biciklit.

2015. ápr. 16. 06:39
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Na jólvan akkor maradok egy elektromotoros megoldásnál vagy veszek egy robogót. Árban majdnem ugyan ott vagyok
2015. ápr. 20. 07:20
 12/19 joco5582 ***** válasza:

#3: Én lebeszélnélek az elektromos kerékpárról. Amit az ismerősök barátok vettek, mind egytől egyig rövid idő alatt tönkrementek. Kényes dolog és javítani drága. Ráadásul egy akkupakk jelentős az egész kerékpár árához viszonyítva.

Egy robogó sokkal gazdaságosabban üzemeltethető, mert nem kell néhány év múlva eldobni, és ha el kell adni, nincs akkora értékvesztése. Arról nem is beszélve, hogy erősebb és stabilabb.

Én biztos nem vennék elektromos kerékpárt, legalábbis a kínai változatokat nem.

2015. ápr. 20. 10:02
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem vennék elektromos biciklit. Egy biciklire raknék elektromotort es egy akkumulátort,ha meg tudom oldani..legalabb hogy valamit rásegitsen a temetésre. Én is inkább robogót vennél de necces jogsi nélkül.
2015. ápr. 20. 12:00
 14/19 joco5582 ***** válasza:
40%

#3: A dongo motoros változat lenne a legolcsóbb, mert az 50 ezer forint alatt megoldható. De létezik olyan moped, mely teljesítményben nem éri el a segédmotoros kategória határát. Ezekhez jogosítvány sem kell.

Érdemes lenne körüljárni a témát. Jellemzően a mopedek ára - főleg a régebbieké kb kerékpár árában van. Agyonütni viszont nem olyan egyszerű őket.

Remélem segítettem

2015. ápr. 20. 14:16
 15/19 A kérdező kommentje:
Igen segítettél köszönöm
2015. ápr. 20. 15:49
 16/19 A kérdező kommentje:
Viszont egy kérdés még felröppent az agyamban. Ezek szerint a moped motorhoz nem,de a dongó biciklihez kell jogosítvány? Ez érdekesen hangzik
2015. ápr. 20. 15:52
 17/19 joco5582 ***** válasza:
40%

#3: Ha jól tudom még érvényes a definíció.

"Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti."

Tehát a motor "hivatalos" teljesítménye mérvadó a rendőrnek, ellenőrzés során. Legyen az elektromos, vagy benzines.

Szerintem a Dongó motorért se bűntetne a rendőr.

2015. ápr. 20. 16:23
 18/19 A kérdező kommentje:
de én egy közúti ellenőrzés során hogyan bizonyítom be hogy a megengedett teljesítmény alatt van e a biciklim? és ha dongót veszek ami ugye benzines azt valahogy össze tudom hasonlítani egy 300W-os biciklivel vagy az inkább csak azon múlik h gyorsan megyek e vele?
2015. ápr. 20. 17:29
 19/19 joco5582 ***** válasza:
40%
#3: A kerékpár az kerékpár. Mégha motor is hajtja. Nincs rendőr aki műszaki vizsgaállomásra küldené. Nem is piszkálja senki 😃
2015. ápr. 20. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!