Közlekedésbiztonság szempontjából használható még a 9 éves, viszonylag keveset futott autógumi?
Én úgy vettem észre, hogy max. 3-4 év alatt felkeményednek, csúszóssá válnak és egyre nehezebb kiegyensúlyoztatni a szövetszakadások miatti deformációk miatt. Sajnos az ennyi idős gumi kukaérett.
Fájó szívvel kell nekem is most megválnom a 4 éves Michelin téli gurigáktól, pedig még kopásjelzőig minimum 7 mm van.
Sajnos éppen azok nem foglalkoznak az említett kérdéssel akik a leginkább érdekeltek. Akik csak minden sátoros ünnepen veszik elő az autót (Húsvét, Mindenszentek) és akiknek az a felkészítés a "hosszú" (értsd 50km-es) családi utazásra, hogy előző nap lemossák az autót. Ezeket a járműveket ismerjük úgy, hogy garázsban tartott, megkímélt, első gazdás. Sokszor maga a tulaj mutatja büszkén, hogy már a harmadik vizsgán megy át, és még az eredeti gumival.
Érthető, hogy ezzel a gondolkodásmóddal, soha nem a gumi gyártási idejét vagy a hajszálrepedéseit fogja megnézni, hanem megelégszik a futófelület mélységével.(vagy még az sem)
Aztán ha egyszer eldobja az autót, akkor jön az, hogy: pedig milyen jó kis kocsi volt, a benzinen kívül, semmit sem kellett rákölteni. :(
Számít pl az évszak. A téli sokkal többet romlik az idő folyamán.
Számít hogy 9 évig hogy volt tárolva.
Számìt hogy milyen stílusban és hol használod.
A nagyapám nagyon keveset kocsikázik, de azt is nagyon lassan, megfontoltan teszi. Neki értelmetlen lenne újat venni.
Én kicserélném, ha keveset is, de minden télen megyek hegyes környéken, ott kell a havon a jó tapadás. Nyáron csapatva van az autóval a kanyarokban, és esőben sem mindegy hogy mit tud, úgyhogy azt is cserélném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!