Autókereskedésben lehet alkudni az árból?
Hát, te tudod, illetve lehet te sem tudod, hogy mennyi is az annyi... a vételáron túl még lesznek más költségek is az autón.
Az alkudozásról meg annyit, hogy sok mindentől függ a sikere, akár az is lehet indok, hogy "ennyi van", ha adod ennyiért viszem az autót, ha nem itt marad.
Persze ezt meg is lehet toldani egy két műszaki kifogással, de ha te akarsz alkudni, nincs gyakorlott alkuszod, a kereskedő lesz előnyben.
Kereskedőtől, autótól és vevőtől függően változhat az alkudozás, vannak esetek, amikor a kereskedő nem enged, de tudok olyan eseteket is, amikor jelentős összeget engedett a kereskedő, csak vigyék onnan az autót (nem volt komoly baja a járműnek, de már régen nála volt)
Vásárlás után az átíratás költségei maradjanak a zsebedben, mert arra 15 napod van... arra is lehet számolni, hogy kell költeni az autóra.
Igen lehet, ha tudsz alkudni, mert azt is tudni kell.
Én tavaly kinéztem egy autót, elvittem egy pofátlan ismerőst, 200ezerrel olcsóbb lett az autó, úgy hogy nem műszaki hibákat kerestünk rajta.
Nem biztos, hogy jó arra apellálni, hogy a kereskedő csak azért olcsóbban oda fogja adni, nehogy a nyakán maradjon az autó. A kereskedőhöz naponta sok ember tér be és bizony ő nem fél attól, hogy rárohad. Tudja, hogy valaki úgyis meg fogja venni.
A kereskedő akkor enged az árból, ha már eleve belekalkulálta az alkut a kiírt árba. Ha nem, akkor ha beledöglesz sem fogja olcsóbban adni. Dörzsöltek a kereskedők, ebből élnek, nem fognak bedőlni a trükközésnek.
Talán még akkor engednek az árból, ha bizományban van bent náluk az autó, ilyenkor felhívják az eredeti tulajdonosát és elétárják a jó és a rossz hírt: itt egy érdeklődő az autójára, de a gyereknek szánt zsebpénzéért akarja elvinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!