Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson tank horpadás javítása,...

Solyom123 kérdése:

Simson tank horpadás javítása, működik így is?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősömtől halottam,hogy a simson tankot ki lehet nyomással nyomatni!

Ő ezt úgy szokta meg oldani,hogy a leg ólcsóbb kólát (2liter) bele önti a leszerelt tankba,elzárja a benzincsapot,tanksapka ráteker,és a széndioxid ki nyomja a horpadást!

Valóban jó ötlet?

2015. ápr. 12. 19:35
 1/10 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni,hogy a tankot persze fel rázza a kólával együtt!
2015. ápr. 12. 19:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát persze, csak lájt kólát vegyél és dobj bele Mentost is!

:)

2015. ápr. 12. 20:22
 3/10 anonim ***** válasza:
Akkora nyomása nem lesz neki. De ki lehet próbálni. Utángyártott tanknál megeshet hogy működhet. De mentost tényleg tegyél bele :D
2015. ápr. 12. 20:28
 4/10 A kérdező kommentje:
Feltétlen ki próbálom :D
2015. ápr. 12. 20:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez egy hatalmas f**zság :D nem is tömít annyira jól a tanksapka, hogy ne szökjön el a nyomás :D
2015. ápr. 12. 21:07
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha ennyire jól tömítene a tanksapka nem menne a motor!

Azon van egy nyílás ahol az elfogyasztott üzemanyag helyet levegő mehet a tankba. Na azon ki is jönne.

De működő megoldás az hogy ledugózod a csap helyét(vagy elzárod, de az nem biztos hogy bír akkora nyomást)a betöltőnyíláshoz pedig szerkesztesz egy dugót amire valahogy rá tudsz kötne egy kompresszort. (fordítva is jó, hogy a csap helyére megy a kompresszor. Mind1.)

Aztán szépen finoman mehet bele a levegő. A horpadás meg szépen kiugrik jó esetben.

Persze ez nem a legjobb megoldás, ugyanis a levegő energiát tárol és ha szétreped a tank az bizony elég veszélyes.

Ezért jobb megoldás ha egy magas nyomású mosót kötsz rá és ugyan ezt vízzel csinálod.

2015. ápr. 12. 21:57
 7/10 A kérdező kommentje:

Ja értem!

Amúgy a tanksapkán a lyuk azért van,hogy ne gázosodjon és ne nőljön a nyomás menet közben,hanem ott a kis lyukon engedje el a felgyülemlett gázt!

Viszont a vizes dolog jó ötlet!.. Lehet,hogy akkor kicsit adok neki magasnyomású sterimóval belűlről :D

2015. ápr. 12. 23:01
 8/10 anonim ***** válasza:

"hanem ott a kis lyukon engedje el a felgyülemlett gázt! "

Nemigazán.

Próbáld ki hogy egy üveget(ami üvegből van) feltöltesz vízzel, a kupakjára fúrsz egy lyukat amin bedugsz egy benzincsövet. De jó pászsan hogy tömítsen. Fejjel lefelé fordítva nem fog folyni belőle a víz mert nem kap levegőt.

Ha víz helyett benzint töltesz bele akkor is ugyan az e helyzet. Akkor is ha rázod(kivéve ha rázás közben a csövön levegő jut bele)

A tankkal is ugyan ez történne. A benzingőz meg nem sok vizet zavar ott a tankban. De az elfogyasztott benzin helyére valahogy levegőt kell juttatni. Na ezért van ott az a kis lyuk. (és hogy úgy menjen be a levegő hogy a benzin lehetőleg ne jöjjön ki. Bár ez gyakran nem jön össze ha tele a tank és rázós az út. )

2015. ápr. 14. 20:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Jó nekem Igazából mindegy :D lényeg annyi,hogy akkor Ne próbáljam meg ki nyomatni a tankot hanem inkább gitteljem ki uvegszalas gittel?
2015. ápr. 14. 21:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Ezt nem mondtam. Vízzel érdemes lehet megpróbálni. Ha elég ügyes vagy és a fényezés nem sérült akkor lehet hogy nem is fog.
2015. ápr. 15. 06:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!