KRESZ kérdés? Kinek van elsőbbsége?
Az ábrán látható szituációkban kinek van elsőbbsége? Remélem érthetőek az ábrák.
Nem értem a válaszolókat. Egyik ábrán sincs főútvonal tábla.
Az ábrák rosszak.
Ilyen csak akkor lehetne, ha részegen pakolt ki valami félbolond táblákat.
A táblák és kiegészítőik egymásnak ellent mondanak. Ilyen nem lehetséges, nem értelmezhető.
Ezeket te találtad ki? Ilyen nem lehet.
Az egyes számú tábla és kiegészítője ellentétes jelentésű.
Itt egy kanyarodó magasabbrendű utas kereszteződés. Ez jól ki van táblázva. A magasabbrendű úton semmi tábla, a két betorkolló úton az elsőbbségadás kötelező tábla van kint, illetve a kanyarodó magasabbrendű utas kiegészítő.
15. nem magasabb rendű csak az itt a szemből jövő, balra kanyarodó autónak elsőbbsége van a fehér, bármerre haladóval szemben.
Magasabb rendű akkor lenne, ha főútvonal tábla ki lenne téve.
A mutatott képeken az 1-es tábla azt mutatja, hogy elsőbbséget kell adnom, a kiegészítő táblája szerint pedig nekem van elsőbbségem.
Az első ábrán patthelyzet van, mert mindkét autó köteles elsőbbséget adni a másiknak.
" A kérdező kommentje:
Már nem vagyok biztos benne, hogy a főútvonalon is háromszög tábla van. :D :)"
Főútvonal sehol nincs az ábráidon.
"A kérdező kommentje:
Az előfordulhat hogy a magasabb rendű útvonalon egy egyéb veszélyt jelző tábla van, és az alatt van a kiegészítés?"
Ez egy teljesen más kérdés. A válasz egyébként igen, lehet.
Ilyen táblakombináció sem lehetséges.
Egyéb veszély tábla alatt lehet csúzsósságra utaló jelzés, villamosperonra figyelmeztető, hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!