Egy F10-es X-driveos 535d 313 LE-s változat (630nm nyomaték! ) 8 fokozatú automatával sokkal jobban megy mint egy NEM x-driveos F01-es 730d (245LE;540nm! ) 6fokozatú tiptroniccal?
Az új 8 fokozatú váltó az F01es 7esekbe csak 2011től került be, a motor a sima 530d-ben van. (Nem x-driveosok 245LE-sek, az összkerekesek 256LEsek)
- Szóval, szerintetek mennyivel mehet jobban az 5-ös ? Mennyire jöhet ki ez ?
2. kérdésem pedig az lenne, hogy chip tuning boxxal a következő értékek hozhatóak ki biztonságosan a kocsikból:
535d:
313 LE ---> 374 LE
630 Nm ---> 740 Nm
730d:
245 LE ---> 306 LE
540 Nm ---> 648 Nm
Ezek az adatok mennyire számítanak jónak, erősnek ?
Jobban megy az 5-ös, de nem a váltó miatt, hanem mert 1800 kg-ra kap 313 LE-t szemben a 7-es 1940 kg / 245 LE-jvel.
Normál utcai használatnál természetesen gyakorlatilag észrevehetetlenül kicsi a különbség.
Az általad felírt értékek hozhatóak, de nem lesz tartós, jelentősen csökken a motor élettartama (és minden másé is, a váltó sem szereti ha +20% teljesítményt rádobnak).
Az, hogy ezek az értékek mennyire számítanak "jónak" eleve hülye kérdés. Egy RS6 Audihoz képest semennyire - egy Suzuki SX4-hez képest brilliánsak.
A "dobálná a szél" felvetésre pedig nem lehet semmi értelmeset mondani. Az orkán biztosan, amúgy meg semmi.
Jó tudom én mindig csak kötekedek, de tuning boxxal 25%, hmm, hiszi a piszi.
Már írták kisebb tömeg és 30%-kal magasabb teljesítmény, ráadásul összkerékkel, az nagyon sok. Egy 0-200-as sprintben nem kizárt 5-10 sec különbség is.
Az én autóm csak 272 lóerő, ez sem autózható ki közúton, autópályás 220-as utazóhoz is sok. A 313 lóerő ( meg a 374.. ) az normál használathoz rengeteg.
Milyen kis tömeget ember, az 1800 kilót üresen?!
Ezért írtam, hogy te még csak zsiguli hátsó ülésén ültél eddig utasként...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!