Ezt a tankot ki lehet glettelni?
Lehet, hogy bátraké a szerencse. :)
Én bármi ilyen magas légnyomással való bűvészkedésnél óvatosabb lennék.
"Láttál már szétrobbant tankot? Valakinek volt esetleg belőle balesete?"
Nem, nem láttam. De láttam olyat, akinek egy alu szódáspalack nyitotta ki a hasfalát. Meg olyat is, amikor gumiszerelőt vágott falhoz a kipukkanó abroncs.
6-8 bar is csúnya dolgokat tud művelni, ha elég nagy felületen szabadul ki.
#1: Értem. Hát akkor a tanulság az, hogy nagy Simson tankot, ne fújjunk 4-5-bárnál nagyobb nyomással, főleg ha víz is van benne. Mert úgy járunk mint a szódás szifonnal. :)
Vicc akart lenni, de nem akarom elbagatellizálni a veszélyt. Nagy nyomással, nem szabad játszani főleg ha néhány ezer forintért vehető bontott horpadás mentes is.
Én egyébként nem vízzel töltést írtam, hanem víz alá merítve felfújást. Akkor a szétdurranó tankot a víz tehetetlensége megfogja, persze valószínűleg még a szomszéd feje búbja is vizes lesz a svájcisapi alatt.
De a folyadéktöltés sem hülyeség.
Csöveket is horpadás-mentesítenek buborékmentes folyadéktöltéssel, hidraulika- szivattyúval "felfújva". Ott is kell biztonsági előkészületeket tenni, mert kis lyukon kijövő nagy nyomású folyadék is tud lyukasztani, viszont buborékmentes folyadéktöltéssel nem tud semmi felrobbanni, mert a nyomás lekerülésekor a folyadék nem tágul.
Egy barátom babetta kipufogódobot egyengetett ki vízzel töltve, ledugózva és sima vízzel töltött kerékpárpumpával megfújva. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!