Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezt a tankot ki lehet glettelni?

Ezt a tankot ki lehet glettelni?

Figyelt kérdés
Ezt a tankot ha elviszem autófényezőhőz ki tudja glettelni?
2015. ápr. 10. 10:28
1 2
 11/16 joco5582 ***** válasza:
#1: Láttál már szétrobbant tankot? Valakinek volt esetleg belőle balesete?
2015. ápr. 13. 10:55
 12/16 anonim ***** válasza:
A Simson-tank nem kriptonitból van, de azért ahhoz, hogy szétrobbanjon, igencsak combos kompresszor kell. Még azt is ki szokta bírni, ha szakszerűtlenül hegesztik és berobban a benne maradt benzin, pedig az jóval nagyobb nyomást produkál, mint a sűrített levegős fúvatás. Csúnyán felfúvódik, általában használhatatlanná válik, de nem robban szét. Ha pedig mégis szakadna az anyag, azt a víz sem fogja meg.
2015. ápr. 13. 11:01
 13/16 joco5582 ***** válasza:
#1: Egyetértek az előző kommentelővel :). Többet ártana a víz mint használna. Mindazonáltal több ismerősöm ért el jó eredményt horpadások kijavításával így. Megfújták és a belső nyomás kipattintotta a behorpadt részt. Mint a kólásüvegnél. Azt nem mondom, hogy tökéletes lesz utána. Gittelni és festeni kellett azokat is. De ha már azon gondolkozik a kérdező, hogy eldobja...
2015. ápr. 13. 12:12
 14/16 Wadmalac ***** válasza:

Lehet, hogy bátraké a szerencse. :)

Én bármi ilyen magas légnyomással való bűvészkedésnél óvatosabb lennék.

"Láttál már szétrobbant tankot? Valakinek volt esetleg belőle balesete?"

Nem, nem láttam. De láttam olyat, akinek egy alu szódáspalack nyitotta ki a hasfalát. Meg olyat is, amikor gumiszerelőt vágott falhoz a kipukkanó abroncs.

6-8 bar is csúnya dolgokat tud művelni, ha elég nagy felületen szabadul ki.

2015. ápr. 13. 13:22
 15/16 joco5582 ***** válasza:

#1: Értem. Hát akkor a tanulság az, hogy nagy Simson tankot, ne fújjunk 4-5-bárnál nagyobb nyomással, főleg ha víz is van benne. Mert úgy járunk mint a szódás szifonnal. :)

Vicc akart lenni, de nem akarom elbagatellizálni a veszélyt. Nagy nyomással, nem szabad játszani főleg ha néhány ezer forintért vehető bontott horpadás mentes is.

2015. ápr. 13. 13:40
 16/16 Wadmalac ***** válasza:

Én egyébként nem vízzel töltést írtam, hanem víz alá merítve felfújást. Akkor a szétdurranó tankot a víz tehetetlensége megfogja, persze valószínűleg még a szomszéd feje búbja is vizes lesz a svájcisapi alatt.

De a folyadéktöltés sem hülyeség.

Csöveket is horpadás-mentesítenek buborékmentes folyadéktöltéssel, hidraulika- szivattyúval "felfújva". Ott is kell biztonsági előkészületeket tenni, mert kis lyukon kijövő nagy nyomású folyadék is tud lyukasztani, viszont buborékmentes folyadéktöltéssel nem tud semmi felrobbanni, mert a nyomás lekerülésekor a folyadék nem tágul.

Egy barátom babetta kipufogódobot egyengetett ki vízzel töltve, ledugózva és sima vízzel töltött kerékpárpumpával megfújva. :D

2015. ápr. 13. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!