Nem emel ki a simson kuplung?
S51b 3sebességes motorról van szó,évj 1990!
Tegnap vettem a simsont,de nem emel ki a kuplung!
Behúzókarnál a csavar az teljesen kinn van,de egyszerűen alig tudom a kart behúzni,annyira nagyon kemény az ellenállása!
Ha a kuplung kart megnyomom ujjal akkor nincs baj,de azt is csak úgy tudom megnyomni,amerre a bóvden húzná,hogy szinte bele feszülök,na de akkor ki emel!
Lényeg az ,hogy hiába kuplungolok,berakom elsőbe,és kuplung melett el akar indulni a motor,csak csúszva!
Sebesség váltáskor pedig kerrenik a váltó!
Meg észre vettem talán azt is,hogy minden sebesség között van üres...
Mi a tehendő? Hogyan tudnám ezeket én magam kijavítani?
Szia,
Esetleg megpróbálhatnád lekötni a bovdent és ellenőrizni, hogy nem szorul-e.
Ha jó lehet, hogy a blokkban még után lehet állítani.
Állíts nagy holtjátékot a kuplung kar spanoló csavarjával.
Aztán a kuplungdekli fekete záró kupakját csavard le.
Ha bekukkantasz zseblámpával látni fogod, hogy egy anya rögzít egy nútos csavart.
Kell egy tízes csőkulcs, és egy csavarhúzó. Tedd sebességbe a motort, lazítsd fel a 10-es anyát, és a csavarhúzóval próbáld becsavarni kicsit a nútos végű csavart. Ekkor elméletileg a kinyomókar már mozog. Látni fogod, hogy mennyit csavarj be vagy ki. Ha még lehet állítani és megoldódott a probléma ne felejtsd el rákontrázni a 10-es anyát a csavarra.
Remélem segítettem.
Szia!
Ma vettem bele egy lamella szettet,és egy új léptető villát!
Ami volt benne lamella,abból az egyik el volt törve!
Most cseréltem a lamellákat,és elméletileg jól működik!
Járó motornál,kuplung behúzva egyesbe téve sem akar a motor el indulni most!
De viszont vadonat új benne a léptető villa is,de ha vissza akarom tenni 3-asból 2-esbe PL kanyarnál,akkor mindig üreset fogok,és néha nem találom az elsőt sem!
KB 5 deci 10w40-es olajat öntöttem a kuplunghoz.
Jah és még annyi,hogy az mindegy,hogy hogy vannak behelyezve a kuplungkosárba a lamellák?
#1: Lassan jobbá válik :) ez jó. Egy kicsit bajban vagyok, mert a Simsonnál nincs léptető villa. Van Simson húzóék, kapcsoló villa, váltódob, váltókapcsoló kar.
Ebből ami villaszerű a kapcsoló villa. Tudnál egy képet beszúrni akár a google segítségével arról amit cseréltél?
A kuplungnál inkább valami szorulásra gondolok, a kuplung kinyomó tengely környékén. Lehetséges, hogy tudsz küldeni néhány képet. Netalán video chatet miközben szereled?
Akkor át tudnánk menni az összes dolgon közösen plusz segítenék beállítani a váltódat is.
Heló!
Amit cseréltem benne,annak a pontos neve váltó csőtengely,léptető villával : [link]
Kuplung bowdent át folyattam olajjal hagytam az éjszaka kicsit át itatni és most kiválóan működik :D
Viszont csak annyi a majom,hogy pl el indulásnál néha 2.ba kapcsol vagy pl kanyarodásnál 3.ból visszakapcsolnék 2.ba és üreset fog.
Na ezt kéne valahogy hejre hoznom.
#1: Három sebis motornál ez nagyon könnyű, csak kelleni fog hozzá egy célszerszám. A karbi alatt a blokk kuplung felőli oldalán van 13as körüli anya. Azt le kell csavarnod. A célszerszámmal itt lehet fél fordulattal jobbra balra állítani a váltó kar helyzetét.
Hirtelen gondolkodnom kell hogyan tudnád állítani szerszám nélkül.
Szia! Köszönöm a segítséget,megtaláltam a csavart és vékony műszerész csavarhuzoval tudtam állítani a csavaron!
Igaz hogy 2-3 órába tellett míg megtaláltam a megfelelő bebeállítást de most legalább még találom a sebességeket és szép kattano hangja van a valtonak ha elsobe rakom
De jó Örülök. Annyit még ellenőrizni kellene, hogy nem feszül-e a váltó kar bármelyik sebességben. Ezt úgy lehet megnézni, hogy kuplungdeknit leveszed és kézzel végigváltod a sebességeket. A váltó alkatrészeinek nem szabad feszülnie egyetlen sebiben sem.
Ómagyarra fordítva a tengelyt amit a kar ki be húz. Azon van a kar na annak nem szabad fesülni 😄
Remélem segítettem
Hali! Persze azt már végig néztem,és szépen lehet léptetni a sebességeket :D
Viszont egy kérdés még! Ha csörög a henger,vagyis onnan jön a hang akkor célszerű új dugót venni?
Mert vennék egy 60as henger szettet holnap,itt a helyi autósboltban!
Ja és a 60as hengerre jó a gyári 50es hengerfej?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!