Az autóban melyik az az "alkatrész", ami az alapjáratot
csinálja?
1/18 anonim válasza:
Az alapjárat állító motor állítja, általában az szokott lenni vele a probléma, hogy a kartelgáz lerakódik, és az alapjárat ingadozni kezd (hullámzik) majd amikor márt nagyon koszos, le is fulladhat tőle a motor! Ezt kitisztítják utána általában a probléma megszűnik! Más baja is lehet, de ahhoz tudni kéne a pontos hibajelenséget, meg azt, hogy milyen autóról beszélünk!
2010. febr. 19. 09:16
2/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged! Te autószerelő vagy? Ha még segítenél szívesen leírom az összes tünetet :)
3/18 anonim válasza:
Van róla papírom :D
Írjad, hátha segíthetek! MEg azt is milyen autó!
2010. febr. 19. 09:28
4/18 A kérdező kommentje:
Kösz :)
10 éves Kangoo.
Ma reggel történt, hogy indultam volna vele, tök jól pörgött is, de nem indult be a motor. Kb. 10-szer megpróbáltam, majd (mivel a bika kábel számomra KRESZ tartozék :)) gondoltam egy próbát megér és sikerült is. Viszont amikor beindult szinte tövig kellett nyomnom a gázt, hogy pörögjön a motor, mert ahogy próbáltam levenni a lábam a gázról úgy elkezdett rángatni (rázni), hogy majd széthullott az autó. Így álltam még kb 10 percig (a gázt nyomva) majd elindultam. Ez első pirosnál kb 5 km-re már teljesen jól működött az alapjárat. Lefulladni nem nagyon szoktam, mert marha jól vezetek :)))
Röviden ennyi! Minden ötletet köszönök, mert mennem kell a kocsival, de így elég rizikós...
5/18 anonim válasza:
Elképzelhető, hogy az automata szívatóval van probléma, ha az nem kapcsol be nem kap elég üzemanyagot, és miután bemelegedett jobb lett, ha viszont nagyon rángatott lehet valamilyen üzemanyag befecskendezési gond, vagy gyújtás probléma, akkor rángathat így, ha valamelyik henger nem működik! Azt írd meg még légyszíves, hogy benzines, vagy Diesel! A lefulladást meg úgy értettem, hogy alapjáraton elkezd fuldoklani, majd megáll! de ha miután bemelegedett akkor márt nem csinálta nem hiszem hogy az alajárat állító motor, mert azt hidegen-melegen is csinálná!
2010. febr. 19. 09:50
6/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Remélem ezek nem százezres tételek! :)
Benzines a kocsi.
7/18 anonim válasza:
Nemfeltétlen! Attól is függ mennyit kell hozzá szerelni! Sajnos látatlanban csak találgatni tudok! Még az EGR szelep is játszhat! Füstölés, kopogás, meg ilyenek??
2010. febr. 19. 10:04
8/18 anonim válasza:
Ja meg még töltési gond is elképzelhető, főleg ha le volt merülve az aksi!
2010. febr. 19. 10:12
9/18 A kérdező kommentje:
Hát, most hogy kérdezed... jött valami füst, de én remélem, hoyg az csak az volt, míg a pára elpárolgott. Valami kopogást is hallottam, valami fémest, de azt is csak addig, amíg ilyen furcsa, dadogós volt az alapjárat.
10/18 A kérdező kommentje:
az akksi majdnem teljesen új és apukám szokta nézegetni, szerintem az szinte teljesen kizárt, hogy akksi hiba.
Kapcsolódó kérdések: