Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóvásárlás? Így jól csinálná...

Autóvásárlás? Így jól csinálnám? Sosem vettem még autót.

Figyelt kérdés

Majd valamikor a jövőben, reményeim szerint néhány hónapon belül. 1995-ös évjárattól Suzuki Swift 1.3, 300.000 forintért. Terv szerint ezen felül még 100.000 Ft lesz átírásra + szervizre.

Kinézem, felhívom az eladót, megkérdezem ami érdekel, ha tetszik a válasz, akkor megbeszélek vele egy időpontot amikor megtekintem, esetleg megkérem, hogy az eredetiségvizsgálatot ha nincs, csináltassa már meg, a felét kifizetem. Közben egy eladóhoz közel lévő szervizzel egyeztetek időpontot a megtekintés napjára egy állapotfelmérésre, mivel én hülye vagyok az autókhoz, hozzáértő vagy autószerelő ismerősöm meg nincs. Előtte megállapodunk az eladóval, hogy x forintért megveszem, ha nem fedeznek fel nagyobb hibát. Megvan az állapotfelmérés és én is kipróbáltam, rendben van, eladóhoz vissza, adásvételi, pénz stb. Innentől biztosítás, okmányiroda stb, ez a része már tiszta. Az előbbiek még nem, nem akarok pénz nélkül egy nem eredeti, műszakilag erősen kifogásolható autó tulajdonosa lenni.

2015. ápr. 6. 19:04
 1/7 schocko ***** válasza:
23%
...egy 95-ös Suzukit felesleges eredetiségvizsgára vinni...egy szerelőhöz érdemes elnézni, bármilyenhez, általában ránézésből meg fogja mondani mennyire jó...
2015. ápr. 6. 19:35
 2/7 anonim ***** válasza:
62%

"egy 95-ös Suzukit felesleges eredetiségvizsgára vinni"

Hogyhogy? Már nem kell eredetvizsga az átíráshoz?

"Terv szerint ezen felül még 100.000 Ft lesz átírásra + szervizre."

Az édeskevés. Nincs olyan használt autó - főleg nem húsz éves - amire ne kéne nagyon rövid időn belül még legalább ennyit rákölteni. Vagy inkább úgy mondom, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy kifogj egy olyat. A százezer fele elmegy átírásra, a maradék meg mire elég? Szinte semmire.

2015. ápr. 6. 19:40
 3/7 A kérdező kommentje:

#1 - Minden autót kénytelen vagy eredetiségvizsgálatra vinni ha át akarod iratni.

#2 - Első körben legyen a nevemen, legyen érvényes bizotosítás és guruljon, ha kell, az olajok cserélve legyenek, meg legyen benne benzin. Ez szerintem belefér a keretbe. Minden más a vétel utáni hónapokban esedékes.

2015. ápr. 6. 20:02
 4/7 schocko ***** válasza:
34%
..nem tudtam, sohasem éltem Mo-n, viszont elég sok autót vettem már, de még egyet sem vizsgáltattam...mindig tanul az ember vmit...
2015. ápr. 6. 20:05
 5/7 egySanyi ***** válasza:
Lehetőleg ragaszkodj hozzá, hogy az eredetvizsgát az eladó csináltassa meg, még ha később ki is fizeted neki a felét vagy az egészet. Bukás esetén sokkal egyszerűbb így intézni, mintha te már vevőként vinnéd. (sajnos saját tapasztalat)
2015. ápr. 6. 20:57
 6/7 anonim ***** válasza:
átnézeted, adás-vételi, kifizeted, elhozod. utána eredetvizsga, biztosítás, ocsmányiroda ez már mind a te költséged. ha az előző tulajnak van a saját nevére szóló törzskönyve, akkor nem lesz vele gond. 100 ezerből cirka 50-52E elmegy az átírásra (eredvizsga 17, vagyonszerzési illeték 22, új forgalmi 6 és törzsköny 6). a fennlévő szűk 50E-ből még le tudod cserélni a motorolajat+szűrőket és a motorvezérlést (vez.szíj, fesz.görgő, vízpumpa).
2015. ápr. 7. 05:16
 7/7 anonim ***** válasza:
az eredetvizsgát nem szabad mással intéztetni, mert abból bukta lehet...(van is) te döntsd el hová viszed ellenőrizni. kisebb az esély a buktára.a szerződést úgy kell írni, hogy lopott autó esetén vissza az egész.
2015. ápr. 7. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!