Autóvásárlás? Így jól csinálnám? Sosem vettem még autót.
Majd valamikor a jövőben, reményeim szerint néhány hónapon belül. 1995-ös évjárattól Suzuki Swift 1.3, 300.000 forintért. Terv szerint ezen felül még 100.000 Ft lesz átírásra + szervizre.
Kinézem, felhívom az eladót, megkérdezem ami érdekel, ha tetszik a válasz, akkor megbeszélek vele egy időpontot amikor megtekintem, esetleg megkérem, hogy az eredetiségvizsgálatot ha nincs, csináltassa már meg, a felét kifizetem. Közben egy eladóhoz közel lévő szervizzel egyeztetek időpontot a megtekintés napjára egy állapotfelmérésre, mivel én hülye vagyok az autókhoz, hozzáértő vagy autószerelő ismerősöm meg nincs. Előtte megállapodunk az eladóval, hogy x forintért megveszem, ha nem fedeznek fel nagyobb hibát. Megvan az állapotfelmérés és én is kipróbáltam, rendben van, eladóhoz vissza, adásvételi, pénz stb. Innentől biztosítás, okmányiroda stb, ez a része már tiszta. Az előbbiek még nem, nem akarok pénz nélkül egy nem eredeti, műszakilag erősen kifogásolható autó tulajdonosa lenni.
"egy 95-ös Suzukit felesleges eredetiségvizsgára vinni"
Hogyhogy? Már nem kell eredetvizsga az átíráshoz?
"Terv szerint ezen felül még 100.000 Ft lesz átírásra + szervizre."
Az édeskevés. Nincs olyan használt autó - főleg nem húsz éves - amire ne kéne nagyon rövid időn belül még legalább ennyit rákölteni. Vagy inkább úgy mondom, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy kifogj egy olyat. A százezer fele elmegy átírásra, a maradék meg mire elég? Szinte semmire.
#1 - Minden autót kénytelen vagy eredetiségvizsgálatra vinni ha át akarod iratni.
#2 - Első körben legyen a nevemen, legyen érvényes bizotosítás és guruljon, ha kell, az olajok cserélve legyenek, meg legyen benne benzin. Ez szerintem belefér a keretbe. Minden más a vétel utáni hónapokban esedékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!