Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson karburátor fúvoka?

Cs kedvelok kérdése:

Simson karburátor fúvoka?

Figyelt kérdés

Az kérdésem, hogy 60ccm es a hengerem. Mekkora fúvóka kell hozzá?

Mert most beindul, de gázadásnál fullad a sok benzintől, a kipufogó csonknál is folyik a benzin annyit kap. ÁlliTani màr álitgadtam de nem javul.

2015. ápr. 6. 14:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Miből gondolod hogy másik fúvóka kéne egy nagyobb hengerhez? Az a karbi torokátmérőjének a függvénye, nem a hengerűrtartalomé. A benzinszintet kéne rendesen belőnöd a karbiban, elképzelhető hogy ehhez úszót és tűszelepet kell cserélned. Meg tudja szivatni az embert a jó öreg BVF karbi, de ne add fel. Ha sikerül megoldani akkor büszke leszel magadra.
2015. ápr. 6. 14:54
 2/6 A kérdező kommentje:

Eddig 70cmm blokkhoz volt ez a karbi

Benzin szintett hiába alitgatom nem lehet. Ezért gondolok a fuvokára h kisebb kellene bele.

2015. ápr. 6. 15:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is variálgattam sokat ilyenekkel,és általában a jól beállított úszószint a nyerő.

Van az úszóház oldalán belül egy kis él az öntvény saját anyagából(nem a szívató részre gondolok).Annak a tetejéig kell érnie a benzinszintnek.

Az úszó közepén van az a kis nyelv,ami az adott szintnél elzárja a tűszelepet,azon a nyelven kell kicsikét hajlítani értelemszerűen hogy alacsonyabb szintnél már elzárja Neked a szelepedet.

Próbánál nem kell összecsavarozni az aljával,csak elég jól összefogni kézzel,nagyjából olyan szögben tartani,ahogy a blokkon van,és kinyitni a benzincsapot.Feltöltődik,majd óvatosan leveszed az alját,és látod,mennyi benzin ment bele.

Addig kell állítgatni,míg jó lesz (nyilván)

Nekem is volt 60-as,a gyári 50cm3-eshez való fúvóka volt benne.Nem tudom pontosan,de azt hiszem 68-as.

Még a súberlemezkén is lehet finomítani,de az úszószint az az elsődleges lényeg.

2015. ápr. 6. 16:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Olyan nincs hogy benzinszintet nem lehet állítani, legfeljebb nem értesz hozzá. De mentségedre legyen mondva, hogy a mai hitvány úszókkal, tűszelepekkel nem annyira kézenfekvő dolog a beállítás, de koránt sem lehetetlen.
2015. ápr. 6. 17:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Meg az utángyártott tűszelepnek a kis rugós p*csét kell lecsiszolni mert az nagyon hosszú és akkor most egy elég fontos részletre világítottam rá.
2015. ápr. 6. 17:45
 6/6 anonim ***** válasza:
A főfúvóka legyen min 70, de inkább 72-es. 16-os torokhoz nem kell nagyobb. Illetve csak abban az esetben ha a légszűrő már nem gyári hanem tuning.
2015. ápr. 6. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!