Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Segitseg! Mitol lehet hogy...

Khhmkhhm kérdése:

Segitseg! Mitol lehet hogy csepeg az olajam? Tobbi lent!

Figyelt kérdés
nincs naponta jarva az autoval kb 1heten csak 1-2x kb 5-6km re megyunk vele.. beallunk a garazsba es par ora mulva mar egy olajfolt van alatta,volt hogy 3-4 napig nemmentem vele es bent allt a garazsban akkor viszont mar egy kisebb tocsa volt.ez termeszetes ,vagy baj lehet ? Szerelohoz vigyem ,vagy valami itthon megoldhato tippje van valakinek?

2015. ápr. 5. 23:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Tegyél alá egy kartondarabot és majd nézd meg hogy milyen színű a lecsepegett olaj. Ha barnás akkor motorolaj, ha tiszta, "olajszínű" akkor váltóolaj. A tapasztaltak a szagáról is megmondják. Ha már tisztázott hogy melyik olajfajtával van dolgod akkor ki lehet zárni ezt-azt.
2015. ápr. 6. 11:45
 12/16 A kérdező kommentje:
barnas feketes szine van,csak hat nekem a vizpumpa miadt viz is megy ki szoval valamikor elmosodik es szivarvanyos :D de alatettem feher muanyagot es azon sotet barnavolt,ha ez szamit motor hatso reszehez tettem es ott csepegett le
2015. ápr. 6. 11:51
 13/16 anonim ***** válasza:
Először is egy alapos zsírtalanító mosás alulról és a motortérben. (tehát nem csak összevizezni) Ha ez megvan, gurulsz egy kört (melegedésig), majd irány haza. És figyelsz...... Aztán vagy csak egy két csavaron húzol egy kicsit, vagy tömítés, esetleg olajszűrő csere, vagy akármi. Ha esetleg nem is Te csinálod, legalább el tudod mondani a mesternek, hogy mi a bibi, és honnan jön az olaj. Legalább nem fogja azt hinni, hogy megint itt van egy "levehető" pancser.
2015. ápr. 7. 22:02
 14/16 A kérdező kommentje:
rendben akkor tisztara mosom a motrot es a kornyeket,de ettol nemlesz gond? Koszonom a segitseget!:)
2015. ápr. 7. 22:12
 15/16 anonim ***** válasza:

Ezek szerint, Te nem szoktál időnként motorteret és alvázat takarítani?

Értelemszerűen nem arra gondolok, hogy a gyújtáselosztónak, vagy a levegőszűrőnek nagynyomású gőzborotvával essél neki, de azt remélem tudod, hogy az alapvető karbantartástól, ritkán szoktak a tárgyak tönkremenni? :)

2015. ápr. 8. 10:24
 16/16 A kérdező kommentje:
amennyire letudom mosni az olajat,port stb. es kaparni a sarat emelo nelkul annyira szokom takaritani 3-4havonta.bevul pedig havonta 2x porszivozas+mosas+karpittisztitas es stb :) a kerekek pedig minden heten mosva vannak magasnyomasu vizzel egyutt az auto kivulrol is egyarant
2015. ápr. 8. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!