Az Astra F, G, H miért rohad annyira, ezek még nem voltak galvanizálva, vagy rossz minőségű acélokat használtak a kocsihoz?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 5. 15:17
1/4 anonim válasza:
Tipikus astra betegségek közé tartozik, ezekkel az autókkal azért foglalkozni is kell ám, itt jobbára a mosásra gondolok mert amin hónapokig áll a kosz az idő után sérti a fényezést megtartja a kosz a nedvességet a mikro karcokba be szivárog és belül szépen elkezdi rohasztani az autókat. Meg persze sokat számít az is hogy mennyit van garázsba, nagyon sokat számít. Nekem az F astrám sokat állt kint az udvaron letakarva ami eléggé párás volt és elég sok helyen megrohadt az autó... Mivel átmenetileg ki volt vonva a forgalomból mert a motorja behalt így nem is foglalkoztam vele, még az eladását sem erőltettem csak amikor tudtam venni egy másik ugyanolyan típusú törött F astrát amiből a motort váltóval együtt megbírtam menteni illetve pár egyéb alkatrészt akkor döbbentem rá hogy eléggé megrohadt az autóm, szerencsére a másikból sok karosszéria elemet tudtam átmenteni és egy ismerős segített az újra fényezésben is amivel egészen újjá varázsoltuk az autót de az alja is nagyon katasztrofális lett, amire elég sok pénzem ment el, de sokan mondták még a műszaki vizsgán is hogy tipikus astra betegségek ezek a rohadások, ha valaki nagyon ragaszkodik az autójához rá kell szánjon pénzt arra hogy a karosszériát helyre hozatja.
2/4 anonim válasza:
A G sorozattól galvanizálva vannak az Astrák:
A tévhittel ellentétben a galvanizált fém sem örök. A galvanizálás során a rozsdásodásra hajlamos acél kap egy cink köpenyt. Ez a köpeny fogy a vas helyett. Előbb utóbb elfogy, ahol sérült, vagy hiányzik az azon lévő védelem. Ha elfogy, akkor már ott figyel a védtelen vas és elkezd átlyukadni.
3/4 anonim válasza:
G Astrám van 13 éves 200.000 felett télen is utcán áll és csak pár pötty van a hátsó sárvédő élén.
Az F Astra tipikusan nagyon rohad, utána már csak inkább a korábban törött példányok.
4/4 anonim válasza:
F-em van 15 éves nem rohadt sehol,aki törödik vele meg hálálja akármilyen autója legyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!