Miért van az, hoy egy dízel autónál érzem induláskor hogy bizsereg a testem/ megindul a vér bennem és egy benzines autónál meg nem?
Figyelt kérdés
Vezettem már 220LE benzines autót és nem éreztem azt, hogy belenyom az ülésbe.
Ma viszont az ismerősőm ideadta kiprobálni az autóját (Dízel 170 LE TDI) és mikor megindultam vele zöld lámpánál szinte mindenem bizsergett, nagyon durva érzés.
Ez mitől van? A nyomaték miatt? Egy benzines autónál miért nem érzem ezt? :((
2015. márc. 31. 15:31
11/12 anonim válasza:
a nyomaték miatt. nekem volt 2007-es évjáratú RS octaviam benzines 200 LE, 280-as nyomatéka volt. most van egy 2011-es évjáratú 6-os mazdám 129 LE, és 340-es nyomatéka van. fele annyit eszik és jobban húz, mint az octavia. viszont ahogy előttem írták a benzines hosszabban adja le a craftot. ezért is van az hogy az octavia 7 mp alatt 100on volt, míg a mazdának kell 10 mp.
12/12 anonim válasza:
De ha jobban húz, akkor hogy gyorsulhat lassabban? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!