Mennyit költesz havonta az autódra?
Audi cabriolat.
Üzemanyagra ~50,000-et havonta, olyan 1500 km-t megyek átlagosan havonta.
Az elmúlt 1 évben ezeket kellett vennem:
- Új hűtőradiátor (12K)
- Egy olajcsere periódus (ha jól dereng 8e)
- Egy új üzemanyag pumpa (15K)
Ez egy év alatt 35e, tehát kb. 3e forint havonta, nem vészes szerintem, főleg, hogy volt benne 2 drága de tartós alkatrész csere is.
Télen nem nagyon, de nyáron azért rendszeresen mosom kézi mosóban (kb. 500ft / alkalom)
Évi kb 20-25e km egy 2.0 benzinessel.
Alkatrész kevés kell, ritkán romlik el, na meg van egy donorom is atomjaira szedve.
Olajcserénél 5w30-as castrol edge, mann szűrőkkel.
Kinézetére megy el sok pénz (fóliàzott ablakok, sport kipuff rendszer)
Szerencsére a donor jó volt, alugarnitúra, bőr belső, toronymerevítő
Na meg a zene:D
Audi A6, 3500-4000 km megy bele havonta.
Üzemanyagra elmegy 110-120 ezer forint.
Ezen kivül még félreteszek havonta vagy 40.000 forintot rá, de ez mindent fedez: biztositás, adó, autópálya, olajcsere és egyebek, és esetleges javitások is.
BMW 320D
Havi 2500-3000km táv
Üzemanyag: kb 60-70 ezer
Fenntartás: nem igazán vezetem teljesen változó, két szervíz között általában nem költök rá, max akkor ha valami tönkremegy, de az meg teljesen kiszámíthatatlan.
Utoljára januárban egy 30-asban megállt az olaj és szűrő csere.
Üzemanyagra durván 150 €, biztosítás és adó kb 100 €. Tavaly csak a műszakira költöttem 30 €-t, meg a klímát tisztítottam ki. Az idén volt egy vízpumpa csere 450 €.
Ford Focus 1.8 benzines.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!