Lehet Magyarországon jogosítvány nélküli autót bérelni?
Külföldi állampolgárnak lenne rá szüksége, néhány heti ott-tartózkodásra.
Ha ez lehetséges, milyen papírokra lesz szüksége? Érvényes a franciaországi biztosítás, amely a saját otthoni autójára szól?
Köszönöm a felvilágosításokat előre is!
Bérelni lehet, de meg kell nevezni, hogy ki fogja használni.
"milyen papírokra lesz szüksége?"
A használónak személyazonosító okmányokra és érvényes vezetői engedélyre. A bérlőnek bankkártyára.
"Érvényes a franciaországi biztosítás, amely a saját otthoni autójára szól?"
Nem. Miért is lenne érvényes? A kölcsönzőknek egyébként van saját biztosítása.
"A használónak személyazonosító okmányokra és érvényes vezetői engedélyre."
A vezetői engedély nem azonos a jogosítvánnyal?
Franciaországban nem szükséges ezekhez az autókhoz a vezetői engedély, hiszen épp ez a jogosítvény nélküli autók lényege, nem?
Arról van szó, hogy egy ismerős házaspár menne Magyarországra, és a férj elvesztette a pontjai nagy részét. (Itt ugyanis a közlekedési kihágások legtöbbször pontelvonással is járnak, és 12 pont van egy jogsin.)
Le fogja tenni a kötelező újabb vizsgát, de erre csak 6 hónap múlva lesz lehetősége.
Ha valakinek van jogosítványa, minek venne ilyen autót Magyarországon vagy bárhol? Ezek sem olcsóbbak a többinél, sőt!
Megköszönném, ha olyasvalaki válaszolna, aki ismeri az idevágó törvényt. Vagy tud adni egy ezzel kapcsolatos linket.
Köszönöm, hogy vetted a fáradságot a válaszadásra, de ettől nem lettem okosabb...
ez trollkodás akar lenni?
még mindig nem azonos a vezetői engedély a jogosítvánnyal, sosem volt
olyan meg nincs, hogy jogosítvány nélküli autó... egy autóra jogosítvány kell, remélem a csávó nem fog kapni semmilyen autót, maradjon csak franciaországban szabálytalankodni
Autót bérelni 1 éves, vagy annál régebbi Jogosítvánnyal lehet. Itthon is, és külföldön is.
Egész európát bejártam, sose hallottam ilyenről. Persze lehet én vagyok tájékozatlan... nem hiszem.
Már ne is haragudj, de de idióta vagy...
A MOPED sem Magyarországon sem Franciaországban NEM SZÁMÍT személyautónak! Ezért lehet vezetni Franciaországban jogosítvány nélkül (?), MO-n pedig SMKP jogosítvánnyal.
A MOPED nem *valódi* autó, hiszen a tervezési végsebessége 45 km/h. Sokkal közelebb áll egy 4 kerekű SMKP-hoz, mint bármilyen autóhoz.
MO-n ezek nem terjedtek el, de ha el is terjedtek volna akkor is kell rá legalább SMKP jogosítvány.
Tedd hozzá, hogy ezt tanfolyam után lehet vezetni, amiről papírt állítanak ki. Persze azt látom ez nem jutott el az agyadig. :D
Persze papír nélkül vezetni...
A magyarországi helyzettel nem vagyok tisztában, mert évtizedek óta élek Franciaországban.
Itt viszont nem kell az ilyen auókhoz semmilyen papír vagy engedély, a pontrendszer óta nagyon sokan használják. Városi vezetésre pont megfelel, és el lehet vele menni 68-70 km/órás sebességig.
A kollégámnak Aixam kocsija van, ezek 75 km/h-val is tudnak menni.
Pedig az általad Linkelt cikkben benne van.
Suzukival is lehet 180-nal menni, kérdés mennyire stabil ekkor sebbeségnél.
Kiskerekű autó könnyen borul. Főleg, ha kicsi a súlya. Egy 2 hengeres autónak pedig nincs egy tonna súlya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!