Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kawasaki ZZR 250 est érdemes...

Kawasaki ZZR 250 est érdemes venni?

Figyelt kérdés
1990-97-es évjáratú motor. Alapjába véve szabad ilyet venni, nem tárca meg ideg szívóka?

2015. márc. 23. 06:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem egy '94-esem van, 4 éve vettem. Ismerősöké volt, felesége használta, de mivel a férje összetörte magát és nem motorozott többet az asszony is le rakta a motort. Egyik utolsó útján hátulról megtolta egy bamba szuzukis, akkor eldőlt a motor a bal oldalára (nem csúszott meg semmi, csak helyben eldőlt). Akkor döntött ő is úgy, hogy elég volt neki.

Én megvettem, egy idomot kellet műanyaghegeszteni rajta ahol sérült és újrafényezni, kuplungkar vége letört, azt kellett megcsinálni és az első féktárcsa kicsit rázott (gondolom megütődött mikor eldőlt) azt kellett cserélni.

Azóta egy láncszettet cseréltem rajta (mert elkopott) és egy első szimeringet. Ha úgy vesszük akkor 4 év alatt ez 1 meghibásodás, nem rossz. És nagyon szépen megy a motor. Igaz, nem használom sokat, csak abszolut hobbinak (4 év alatt 5300 km) de nagyon elégedett vagyok vele, szerintem jó választás volt.

Nyilván lelakott szert nem szabad hozzá venni, mert drága az alkatrész hozzá (de a karbantartás nem drága, pl. olajszűrője 1300 ft...), de ha jót találsz azt nyugodtan meg lehet venni.

2015. márc. 23. 07:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólást.

A ZZR 400-as váltója állítólag típushibaként felejtős ahogy van. (hangosan csattog, nem veszi be, esetleg szétesik)

Ez a típusbetegség igaz a ZZR 250-esre is? (márha egyáltalán a 400-asra igaz)

2015. márc. 23. 18:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez alapból butaság.

A 250-es váltója is valóban "hangos", ezt aláírom. De semmi gond a váltással, beveszi a sebességeket, nem löki ki és nem is eszik szét. A 400-asnak szerintem csutka ugyan ilyen váltója van.

2015. márc. 24. 06:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Kolega, megvettem a zzr 400ast. Mièrt fogyaszt sokat, kàbè 10-12 litert palyàsn 110el? Lehet a sportkipuja a gond, vagy kène egy karbitakarìtas ès akkor lemegy 5-6 literre? Fura
2015. ápr. 6. 13:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom miért fogyaszt annyit, nyilván valami baja van..

Én a helyedben nem piszkálnám nagyon az ikerkarburátorokat, ha csak nem vagy hozzáértő. Inkább vidd el egy jó szerelőhöz.

2015. ápr. 6. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!