Kb. hány évik tartatok meg egy kocsit? Milyen idős korban veszitek és adjátok el?
Ha lesz pénzem akkor mindig 8 éves kocsit fogok venni és kb 13 évesen adom el
Ha másra kell a pénz akkor 12-13 éves autót fogok venni és 5 év után lecserélem.
Az öreg autók keveset veszítenek már az értékükből ezért anyagilag jobban megéri. A hátránya hogy nehezebb jót találni és hát nem ülsz fiatal kocsiban :D
Kétévesen veszem, és 6-7 évesen adom el.
Előzőnek: amit megspórolsz az amortizáción, elveszted a szervízben.
Első autóm egy 2002-es G Astra amit 2 évesen vettem 2004-ben.
A mai napig azt használom mert nem tehetem meg hogy lecseréljem.
# 4/
Ez mondjuk nem igaz, mert egy 8 millás középkategóriás autón az első 5-6 évben vesztesz 5-6 millió amortizációt (tételezzük fel, hogy csak kötelező cseréket kellett költeni).
Az autó menni fog a következő 5-6 évben is, de már csak 2-3 milliót veszít az értékéből. Az viszont teljességgel kizárt, hogy karambol nélkül 3 milliót (vagy akár csak 1-et is) rá kéne költeni.
Új autónak is lehetnek hibái és egy 15 évesnek is úgyhogy semmivel se hagyok ott több pénzt a szervizben.
Sőt az új autókhoz még drágább is az alkatrész. Pl nekimész vminek és betörik a lámpa. Csak kompletten kapsz. Egy hagyományos izzós lámpatest olcsóbb mint egy ledes.
Köszi a válaszokat.
Én 8-10 évesen veszem és 12-15 éves korukban szállok ki belőlük. Itt már nagyon kicsi az értékvesztés, ha kell is költeni rájuk a kötelezőkön kívül az max. pár tízezer, 1-2 százezer Forint. Mondjuk ilyenkorra 5-ből talán 1-et lehet megvenni, a többi már hulladék. Ha sikerül találni megfelelőt, akkor viszont jól jártam, mert az újhoz képest megspóroltam 2-5 milliót. A mai 8-15 éves mai autók pedig már nem azok amik a szoci érában voltak. :)
# 8
1 millióért 15 éves jobb létre ítéltetett 10 egyenlítőkört futott BMW-ket kapsz. Az nem igazán egy jó példa szvsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!