Szerintetek is olcsóbb úgy fentartani egy autót ha nem költök rá semmit csak akkor amikor már nincs más lehetőség?
Én pl annak vagyok a híve, hogy veszek egy kb 3-4 éves, jó állapotú autót, ami nincs tele extrákkal és túlbonyolított motorja sincs. Kb alapfelszereltség, alapmotor (1.6 v1.8 benzin).
Utánna már csak használom. Olajat/szűrőt cserélek mondjuk 40-50e km-enként, de üzemanyagszűrőt, fékbetétet, kuplungot, fékfolyadékot, hűtővizet, váltóolajat, vezéréles és egyéb alkatrészeket már csak akkor ha muszáj.
A muszáj azt takarja h ha elromlott. Vezérlésnél amit a gyár megad és nem amit a szerelő javasol. Ha zajos a futómű v csapágyas az egyik keréknél akkor sem foglalkozok vele csak ha már nem megy..
Sok ismerősöm mindig költ a kocsijára, hol gyertyát cserél (elmegy az is amig megy minek közbe cserélgetni??), hol olajat 5e-ként, hol a futóművet álligatja, hol a váltóolajat cseréli... stb..
mindig vmit cseréltetgetnek. Költik a 10e-ket a kocsira amikor 4-5 év múlva szinte semmivel se tudják többért eladni mint én.
És még azt se mondhatnám h megbízhatóbb az autójuk cserébe mert az enyém se szokott lerobbanni, megha igen akkor se esek kétségbe, megyek busszal és kész :D
És így nem arra megy el az összes pénzem meg időm h a kocsit hordom a szervízbe.
Ez egy elég rossz elkípzelés szerintem. Ezért van ennyi nagyon rossz autó az eladók sorában, aztán valaki megveszi, és nála meg tönkremegy mert az előző gazdája még akkor adta el mikor még megy.
Ez hogy elhúzod az olajcserét ez nem javallott. Megszorul a motor akkor nem hogy annyiért adod el az autót mint mások akik költöttek rá, de még szinte eladni se bírod. Addig nem költeni rá ameddig meg nem áll. Ez műszakilag igencsak veszélyes, valamint műszaki vizsgán lehet meg is bukik. Kerékcsapágyat nem cserélni ameddig meg nem áll a kerék? Van fogalmad arról hogy mivel jár ha 130-nál beblokkol az egyik kerék? gyertyát nem cserélsz? Szeretnéd inkább 500 kmről haza trailereztetni egy gyertya miatt? Téged nem zavar hogy zörög meg zúg a futómű? Valamint ez hülyeség, egy lelakott autót nem lehet eladni annyiért mint egy karbantartottat, persze vannak kivételek néha. De karban kel tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!