Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Cross motorokról mit kell...

Cross motorokról mit kell tudni? Karbantartás, felújítás szempontjából?

Figyelt kérdés

Tehát 2 vagy 4 üteműt vegyek? Melyiknek mik az előnyei hátrányai? Melyiket milyen sűrűn kell felújítani? És mik tartoznak a felújításhoz. Melyiket olcsóbb fenntartani. Alkatrészek és üzemórák szerint melyiket érdemesebb. Mondhattok kifejezetten olyan típust amihez könnyen és olcsóbban lehet jó alkatrészeket szerezni. Nálam 4 gyártó jöhet szóba: yamaha, suzuki, kawasaki, honda.

Ki mit ajánl? Olyan könyvet is linkelhettek be a véleményetek mellé amibe a krosszokra vonatkozóan le vannak írva a dolgok.

Köszönöm.

2015. márc. 15. 15:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nem akarlak rábeszélni az olaszra, de azt megemlítem hogy a Pegaso hiába csak 125-ös, a DRZ400-at megeszi minden téren, kivéve fogyasztásban. Haverjaimnak japán vasaik vannak, nekem olasz, ők gyakrabban csináltatják a motort mint én, viszont teljesítményben az Aprilia oda hasít mindegyiknek. Kb 4200-4500 km beleteszek a motorba mire szét kell szedni és felújítani pedig egy-egy pályanapon kap a motor rendesen, mondjuk én soha nem pakoltam bele utángyártott alkatrészt csak gyárit.

Na mindegy, nem akarlak rábeszélni az olaszra, japán motorokról meg csak annyit tudok mint amit fentebb írtam, hogy haverjaim kecskéi az Aprilia alatt vannak teljesítményben meg többször kell szétkapni.

2015. márc. 16. 18:19
 12/13 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm.

Utolsó! Hát a pegaso az endúró. A többieknek meg ha cross van akkor azt azért kell olyan sűrűn. A crossoknál nem azt nézik hogy 4 ezer km. Hanem hogy hány üzemóra. Na meg hát számít az alkatrészek minősége.

2015. márc. 17. 05:16
 13/13 anonim ***** válasza:

a Pegaso 125-öm az endúró, ezért nem is használom terepen csak aszfalton. Terepen egy Aprilia RX 125-öt hajtok, és mivel szeretem a sport motorokat, tartok még egy Aprilia RS 125-öt is a garázsban.

Az Aprilia szervízes srácok azt mondták hogy ameddig a gyári alkatrészeket rakjuk bele addig sokat bír a motor, ezért is nézem kilométerben.

2015. márc. 17. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!