12 éves autó nem öreg? Hogyan lehet egy autóra vigyázni, hogy biztonságos legyen bármikor?
Nem olyan vészesen öreg. A 2000-es évek elején is tartottak ott a nagyobb gyártók minden tekintetben, hogy ma sem kell szégyenkezned az autód miatt.
Nem hajtod szét, szervízelteted, csereperiódusokat betartod (nem csak olaj, az összes kopó-fogyó-mozgó alkatrészre értem), ha kigyullad a check engine lámpa nem kikötteted a szomszéd Pistivel, hanem nagyongyorsan elhúzol vele szervízbe, és takarítod-tisztán tartod, törekszel hogy szép legyen.
Nekem egy 2011-es Octavia Combim van, 182 000 kilométerrel. Nem akarják elhinni hogy nem új autó, csak amikor meglátják hogy mikori évjárat és mennyi van benne. Páran már meg akarták venni, hogy ennyire tiszta autó nincs.
Főleg most lesz vicces, hogy N-es rendszámot kapott egy sajnálatos rendszámlopás következtében.
Üdv!
Kérdés, hogy mennyit futott, de egyébként nem. Ha a megelőző karbantartások el vannak végezve 20-22 éves koráig még autó marad. Szerintem pont a 2000-2005 között gyártott kocsik voltak a legjobbak (persze típusonként ez eltérő). Már volt rendes korrózióvédelem, ütközésvédelemre is adtak, ebből az időből egy jó szívó benzinmotor takarékos, egyszerű, tartós. Falábúaknak is szinte kinyírhatatlan.
Még a legtöbben nem voltak költséges és könnyen elromló alkatrészek; 2 tömegű lendkerék, közvetlen befecskendezés, nagynyomású pumpa, turbo, stb.
Nekem is pont 12 éves kocsim van, de olyan állapotban tartom, hogy bármelyik nap gond nélkül elindulnék vele Németországba is.
1. Nem öreg.
2. Rendszeres karbantartással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!