Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem oldják meg hogy az...

Miért nem oldják meg hogy az autóval ne lehessen elindulni ha nem vagy bekötve?

Figyelt kérdés

A 21. században tuti megoldható lenne hogy vmi figyelmeztessen még indítás előtt, különben nem indul az autó. Helyette azt figyelik a rendőrök hogy ki nem kötötte be magát és azt sulykolják hogy milyen fontos a biztonsági öv használata.

Már kötelező az ABS, ESP de az újabb autókban max csipogás jelzi hogy nem kötötted be magad. Az én autómnál csak egy lámpa világít ha nem használom az övet.

2015. márc. 13. 15:59
 1/9 Koaxk Ábel ***** válasza:

Éppen azt akartam írni, hogy az új autóknál idegesítő csipogás van, de látom te is írtad.

Egyébként az is hatékony módszer, én ugyan mindig magamtól bekötöm magam, de ha nem tenném, tuti halálra idegesítene a csipogás.

2015. márc. 13. 16:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Ami furcsa hogy a lámpa akkor is világít a rükvercbe teszem pedig tolatáskor nem kell biztonsági öv. Lehet hogy ez csak a magyar KRESZ szerint van így?
2015. márc. 13. 16:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Egészségügyi indokkal lehet kérni mentességet bizt. öv használata alól - de amúgy egy ilyen rendszer annyira lenne jó, hogy az ülés mögött kötik be az övet vagy vesznek egy üres csatot pattintanak be csak. Szóval sajnos az ellenszerét már előbb kitalálták, minthogy létrehozhatnának egy ilyen rendszert.
2015. márc. 13. 16:07
 4/9 A kérdező kommentje:

A csipogót meg állítólag ki lehet kapcsolni.

Haverom 7 éves autójában ki van kapcsolva.

2015. márc. 13. 16:12
 5/9 Trafó1 ***** válasza:
93%
én nem tenném kötelezővé az övet, csak baleset esetén nem fizetné a tb a kezelési költségeidet, aztán döntsd el, hogy bekötöd , vagy nem.
2015. márc. 13. 16:14
 6/9 anonim ***** válasza:
55%
B+! Nehogy már technikai segédeszköz kelljen! Hadd döntsem el én, hogy mikor kapcsolom be és mikor nem? (Jellemzöen bekapcsolom, de néha tudatosan nem.) Ha nem kapcsolom be és lebukom a rendör elött akkor megszivtam, de maradjon csak az én döntésem!!!!!!!!
2015. márc. 13. 16:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Ezzel a hozzáállással bukósisakot se kellene hordaniuk a motorosoknak.
2015. márc. 13. 16:36
 8/9 Koaxk Ábel ***** válasza:

A csipogásos rendszer szerintem valami súlyt érzékel és az alapján jelez, nem attól függ, hogy előre vagy hátra mész.

Ezt abból gondolom, hogy időnként megpakolom az anyósülést, és van, hogy pillanatokra ha éppen úgy van rajta a súly, bejelez, hogy nincs bekötve.

2015. márc. 13. 16:45
 9/9 anonim ***** válasza:
70%
Még az kéne, igy is a modern autók minden sz*rságért már letiltanak, meg csipognak, nem hiányzik még ez is.
2015. márc. 13. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!