Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyen lassú gumikopásnak mi...

Ilyen lassú gumikopásnak mi az oka?

Figyelt kérdés
6,6-7mm téli gumik voltak a kocsin 2 éve mikor vettem. Ezekkel mentem télen-nyáron, beleraktam 27 ezer km-t és még most is 4-4,5mm minta van rajtuk.
2015. márc. 13. 13:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Tényleg baj ez???

Amúgy ez normális kopás, egy gumi legalább 50-60 ezer km-t kibir, átlagos teljesitményű autón.

2015. márc. 13. 13:50
 2/6 Trafó1 ***** válasza:
Semmi, szerintem ez normális,2 mm koptak , ha feltételezzük, hogy 50-60 e km-nál már csak 2 milisek lesznek és cserélheted le , és mi lenne ha egy év alatt 100e km tekertél volna a kocsidba, akkor egy év alatt ki kellene cserélned , akkor meg gyorsan kopna???
2015. márc. 13. 13:51
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem, csak számolgattam, hogy újonnan 8mm, kb.

27 ezrenként elfogy 2mm, akkor majdnem 80 ezret elmennének.

2015. márc. 13. 13:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Teljesen reális, hogy elmegy 80e kilométert, de ez gyártmányfüggő is. Van amelyik 100 ezret is elfut.

Erős sportautókon lehet nagyon rövid a gumi élettartama.

2015. márc. 13. 15:17
 5/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
4mm alatt már kopottnak és cserélendőnek számít a téligumi (persze ezt a gumisok mondják :)). Ez akkor is igaz, ha egyébként a kötelező minimum télinél is az 1.6mm (Magyarországon legalábbis). Szóval 80ekm-t azért nem mész el még egy jobb téligumival sem.
2015. márc. 13. 15:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen én is úgy tudom, hogy 4mm-ig számít téliguminak, de nyáron attól még le lehet futtatni.

Igaziból nekem nem létszükséglet az autó. (Ezért van fent mindig téli gumi). Abban a 6-8 napban mikor hó van az utakon maradok otthon. '16 őszig még belemegy egy 15-20K km, utána pedig kapja az új télit. Szerintem még így akkor is 2-3 között lesz valahol.

2015. márc. 13. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!