Mit tegyek, ha vissza akarják hozni az általam eladott lassú járművet? Bővebben tovább.
Figyelt kérdés
Eladtam egy 44 éves lassú járművet...1éve nem volt használva(ezt mondtam a vevőnek is), viszont gond nélkül indult, illetve ki lett próbálva általam. Hazafele problémák voltak az autóval, ezért hívott a vevő, hogy hozza vissza a kocsit 3 napon belül, és adjam vissza a pénzt. Na most én nem tudtam a hibákról, illetve amikor én kipróbáltam az autót hiba nélkül működött. Mi tévő legyek?2014. okt. 9. 18:05
1/7 anonim válasza:
Visszaveszed az autót, és a pénzt amit a vevő fizetett érte visszaadod. Ugyanis 3 napon belül visszaviheti, ha nem elégedett vele.
2/7 anonim válasza:
No és legközelebb ne te, hanem a vevő próbálja ki a járműt, aztán írjátok rá az adásvételire, hogy kipróbált megtekintett állapotban vette meg!
3/7 A kérdező kommentje:
De köteles vagyok visszaadni neki a pénzt, illetve visszavenni az autót? Ugyanis nem abban az állapotban van most a kocsi mint ahogy én átadtam! Ezzel akkor engem megkárosított?!
2014. okt. 9. 18:41
4/7 anonim válasza:
Igen, köteles vagy, mert van garancia nap is, és ez a 3 nap belefér. Azért ne drámázz, mert 3 nap alatt csak úgy tudja tönkre vágni a kocsit ha totálkárosra töri. De egyébként sem értem, hogy a vevő miért nem próbálta ki vásárlás előtt? Mivel nincs papír arról, hogy a vevő kipróbálta, semmi baja a kocsinak, így jogosan követelheti a pénzét vissza. Ha nem fizetsz beperelhet.
5/7 anonim válasza:
"Azért ne drámázz, mert 3 nap alatt csak úgy tudja tönkre vágni a kocsit ha totálkárosra töri." na ez azért nem így van futóművet,kuplungot,1nap alatt is ki lehet nyírni. ha a vevő kipróbálta akkor pénzt vissza nem adunk, ez azért nem úgy működik hagy elmegyek veszek egy kocsit, motort aztán 3nap múlva visszaviszem mert mégsem tetszik
6/7 anonim válasza:
ha magánszemélyként adtad el akkor nincs semmiféle 3 nap, de garancia sem. Megtekintett állapotban megvásárolta, pont. Nem kell visszaadnod semmit.
Ez alól csak az lenne kivétel, ha a vevő tudná bizonyítani, hogy te tudtál egy rejtett hibáról de eltitkoltad. Ezt meg bizonyítani lehetetlen kb.
7/7 anonim válasza:
Sok éve nincs már a háromnapos szabály, de az magánszemélyek közötti használt dolgok eladásánál soha nem is létezett.
Jelen esetben a vevő perelhet, hogy át lett verve szerinte, s ezt neki kell bizonyítania.
Egy 44 éves jármű már olyan korú, hogy nulla kilométeresen is bármikor jelentkezhet valami hiba, nem használtam.
Ő ennek tudatában vásárolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!