Szerintetek mennyi az az összeg amennyitöl már használható autót lehet venni? Első autonak, vagy csak ugy általában!?
Használható van 300 ezertől.
De rendes autó, amivel bárhova elindulnék, csak 1 milliótól felfelé van.
Egy olyan, amire mondható, hogy megbízható és elmersz vele menni egy 200-300 km-es útra is, gyomorideg nélkül, szerintem 500 ezer ft környékén, persze az autó ára lehet 300 ezer ft is akár, a lényeg, hogy egy jó, hozzáértő szerelővel cserélj ki rajta sok mindent, nézesd át, hozza rendbe!
Aztán, vannak azok az autók, amik 700-900 között mozognak, jó esetben a tulaj nagyon gondosan szervízelte és igazából szinte semmi baja, azonban a széles piac miatt kénytelen ennyiért adni a 10 éves kocsiját, mert drágábban lehet, hogy el sem jönnének megnézni és hónapokig árulhatja. (írni mindent lehet a kocsiról és ezzel általában élnek is a kereskedők, akkor is, ha nem igaz...nehéz jó állapotút találni).
Aztán vannak a nagyon fiatal, de kiskategóriás autók, mondjuk a 4-5 éves corsák, focusok, stb..
Én ha tehetném, mindenképpen ilyet vennék.
1,5 millió körül akár olyat is kifoghatsz, amiben valós 40-50 ezer km van és az autónak szinte semmi baja!
Egy ilyenen, legrosszabb esetben is cserélsz olajat, szűrőket, fékeket, gumikat és igazából ennyi...
A véleményem szerint, 1,8 millió körül olyan autót kapsz, ami viszonylag új, maximálisan megbízható és bárhol meg tudsz vele jelenni.
Ennek ellenére, a 800 ezres kategóriát mondanám a legelőnyösebbnek. Biztos vagyok benne, hogy pár nap utána járás után találsz egy olyat, amihez jó esetben az olaj és szűrő cseréken kívül, semmi gondod nem lesz még vagy 5 évig...
Szerintem kezdődik a sor a régi Swifttel 300-tól. Átnézeted, cserélteted amit kell, kivisz a világból.
Utána következő lépcső: 5-600 ezer: Corsa C, Punto 2, Polo IV
1M körül már fiatal kocsikat kapni: Astra H, Grande Punto, Golfok
Ahogy írták a kis autóknak nagy előnye, hogy hiába öregek, általában nem mennek sokat velük. Könnyű keveset futott, megkímélt példányt kifogni belőlük. Egyszerűek, az alkatrész pedig filléres. 5-10 évig még autók lesznek.
Én az elsőre kb 350 e szánok!
Opel Astra F re gondoltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!