Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Renault Megane 1.5 dCi 110 LE?

Renault Megane 1.5 dCi 110 LE?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tudom, se kérdőszó, se effektív kérdés, de csak így tudtam megoldani. No, a kérdésem arra irányulna, hogy mire kell fokozottan ügyelni a fent említett autó megvásárlásakor. Milyen karbantartást igényel a fenti motor? Milyen olaj mellett garantálható a lehető leghosszabb élettartam? Milyen időközönként kellene majd cserélnem?

Lényeg a lényeg, igazából mindenféle véleményt, esetleg tapasztalatot meghallgatok, és ezek alapján mérlegelek majd, érdemes-e beruházni egy ilyen autóra.

A válaszokat előre is hálásan köszönöm!

Egy példa:

[link]

2015. márc. 9. 17:21
 1/2 A kérdező kommentje:
"Milyen időközönként kellene majd cserélnem?" -Itt természetesen az olajra gondoltam, nem pedig az autóra. :) Jó lenne, ha 5-6 évig még autó maradna.
2015. márc. 9. 17:45
 2/2 anonim válasza:
Szia ennél az autónál is arra kell figyelni mint minden dízel autó esetében vagyis amíg hideg a motor ne nagyon pörgesd illetve autópálya használat után ne állítsd le egyből hanem hagyd pár percig alapjáraton menni a motort hogy a turbó visszahűljön. Olajat 10000km-enként mindenképp cserélj illetve jó minőségű üzemanyagot tankolj (mol,omv,shell). Vásárláskor figyelj arra hogy füstöl-e a motor illetve hogy milyen hangja van,érdemes magaddal vinned egy hozzáértőt is. Ennél a dízel autonál is lehetnek olyan kiadások melyek sokba kerülnek és így egy benzines autónál magasabb a szervizköltsége szóval érdemes mérlegelned hogy kell-e neked dízel autó. Ha sokat használod városban és nem mész évi 20000km-nél többet akkor érdemesebb benzines autót venned. Remélem tudtam segíteni,sikeres autóvásárlást.
2015. márc. 12. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!