Lesz baja az autómnak, ha hosszabb ideig nem használom?
2-3 hónap alatt szerintem semmi baja nem lesz, velem is előfordult már többször, hogy ennyi időre letettem az autóm azonos okokból (kb. '95 óta ilyen munkám van). Még az akkut se szoktam kivenni, néhány kivételtől eltekintve be is indult mindig az autóm, amikor hazaértem (főleg régebben volt ez gázos). Arra szoktam csak figyelni, hogy egyenes terepen teszem le és kiékelem, hogy ne feszüljön se a kézifék, se az erőátvitel ilyen hosszú ideig.
Egyszer volt amúgy, hogy 8 hónapig nem használtam, akkor mondjuk felbakoltam. Ja és ha lehet, valami betonozott helyen tedd le, ne az autó alatt párologjon a harmat a fűről, stb.
Ha hazaérsz, ne lepődj meg, hogy a fékek eleinte nem lesznek a helyzet magaslatán, felületi rozsda lesz rajtuk, de ez egy idő lekopik, és újra rendesen fog fogni, meg csöndben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!