Első autómat szeretném megvenni. Vagy Suzuki Swift-et, vagy pedig Fiat Punto-t. Vélemények?
Swift et ajánlom.
1 éve vettem. 1.3as
Első tulaj, garázsban tartott.1999 évjarat 71ekm-rel
Mikor megvettem lecseréltem a komplet vezérlést, olajat motorban váltóban. Fagyálót. Csináltam egy full alvázvédelmet bitumenessel. Nekem nem az első hanem a 4. Autóm. Megvagyok elégedve vele. Főleg a fogyasztás 5l körul mozog.
Igen, a Suzuki a kettő közül mindenképpen.
Esetleg B Corsa lehet alternatíva, de ennyiért inkább a Swift
Én is mindenképp a swiftet ajánlom. Csak a saját példámat tudom említeni és egy ismerősömét. Én is és az ismerősöm is első autót vett, én egy fiat puntot ( 1.2 benzin, 2006-os!!! évjáratú, szóval még 10 éves sincsen) , ismerősöm egy suzuki swiftet vett kb 15 éves lehet a kocsija.
Amióta ő meg vette a swiftet kb 50-70 ezret költött rá, olajcsere, szűrök, illetve valamit még plusz ki kellett cserélni a kocsin. Ennyi!
Na viszont én eddig kb 250 000 Ft-ot költöttem a kocsira( ebbe mondjuk benne van egy új nyári gumi garnitúra, szóval azt le lehet vonni belőle) ( mind kettőnknek pont 1 éve van meg ). Ezen felül most még kb 60 000 Ft-ot rá kellene költsek, futómű felújítás-javításra. Minden 2. hónapban van valami baja a kocsinak szinte. Én nagyon megbántam, hogy ilyen autót vettem, persze kifogtam egy rosszat, de nagyon gondolkozunk azon, hogy eladjuk a kocsit és lecseréljük majd egy swiftre.
Szóval mindenképp swift!!!
#7 téged nagyon f#szra húztak azzal a Puntoval, szerintem valami hullát vettél. De ebből következtetést levonni az összesre, hát érdekes.. Nekem 2003-as Puntom van, apróságkora kellett csak költeni, meg klímára.
Egyébként a Fiat egy felnőttesebb komolyabb kiskocsi, jobb futómű, city szervó, légzsákok, el ablak szériában, nem is sorolom. Többe van a fenntartása ez egyértelmű, mert többet nyújt. A Swiftben ami nincs az nem romlik el. A Swift 775 kiló a Punto meg 935, beszédes adatok.
Kedves utolsó válaszoló, igaz amit leírtál, sajnos egy rossz állapotban lévőt vettünk. Mikor megvettük akkor rendben volt, persze volt ami előjött hiba, alkudtunk az árból, de aztán... én nem általánosítani akarok, csak én szívtam meg vele sajnos és én ha most újból tehetném akkor swiftet vennék. De van még egy puntonk, a páromé, grande punto, és annak aztán nem sok baja volt eddig. Most kellett egy kisebb összeget rákölteni de ennyi. Persze az a kocsi még fiatalon került hozzánk és már több éve megvan.
Az enyémet az előző tulaj nem sokszor vihette szervizbe sajnos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!