Nem tudom hogy van e ilyen kereszteződés, de ha van, akkor úgy kell értelmezni mintha nem lenne ott semmi, vagy az út rangjának megfelelően, bár ha van az útnak rangja, akkor nem lesz mindenhol stop tábla. Szóval jobb kéz szabály lép érvénybe.
2015. márc. 4. 18:43
2/8 A kérdező kommentje:
Igen, de ha mindenhol állnak akkor mindenki mindenkinek jobbkézszabályt kell adjon nem ?
2015. márc. 4. 18:44
3/8 anonim válasza:
Közös megegyezés alapján az egyik elindul (intenek egymásnak), utána onnan már egyértelmű.
2015. márc. 4. 18:45
4/8 anonim válasza:
Elvileg az, aki előbb ért oda. Úgy tudom, hogy az Egyesült Államokban szokás az ilyen kereszteződés, de sajnos a gyakorlatban úgy működik, hogy az indul előbb, aki alatt több lóerő van.
2015. márc. 4. 18:48
5/8 anonim válasza:
Ilyen kereszteződés nem létezik.Ha létezne, akkor ugyanaz lenne a helyzet, mintha sehol sem lenne tábla.Ilyenkor udvariasság dönti el, hogy melyik jármű az első áthaladó.Az első áthaladása után, már a kreszszabályok rendelkeznek az áthaladás sorrendjéről.
2015. márc. 4. 18:51
6/8 A kérdező kommentje:
Igen az Állítólagban(MythBusters) ben láttam hogy azt tesztelték hogy a 4 stoppos keresztezodes vagy a körforgalom a jobb, meglepödtem mikor mondták hogy az államokban ilyen keresztezödések vannak és hogy összevetik az európai módszerrel :D.Egyébként a körforgalom gyözött.
Jobbkéz szabály lép érvénybe, a STOP tábla minden kereszteződéshez érkező járműnek kötelező megállást parancsol, s megállás után, a szabályok betartásával lehet indulni tovább.
Ritka eset, hogy minden útról jármű érkezik, és nincsen közöttük egy jobbra kanyarodó sem - jobbkezes kereszteződések sajátossága, hogy általában a jobbra kanyarodók mennek először, a további sorrend eldöntésére a jobbkéz, és a kanyarodási szabály érvényes.
2015. márc. 4. 19:34
8/8 anonim válasza:
Aki nem jelez irányváltási szándékot, aztán aki jobbra fordul, majd végül aki balra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!