Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Indítás után 3-4 perccel már...

Indítás után 3-4 perccel már az autópályán?

Figyelt kérdés
Mennyire probléma az, hogy ha már a motorindítás után néhány perccel az autópályán vagyok és 110-120-al megyek? Mennyire viselheti ez meg a motort?

2015. márc. 4. 16:14
1 2
 1/16 schocko ***** válasza:
70%
Semennyi, felváltasz és kész...
2015. márc. 4. 16:36
 2/16 A kérdező kommentje:
Tehát semmit nem jelent, hogy még majdhogy hideg a motor (benzin)? Mondjuk a felváltást nem értem. :D
2015. márc. 4. 16:39
 3/16 anonim ***** válasza:
90%

Felváltasz magasabb fokozatba, hogy ne pörgesd szét a motort.

Semmi baja nem lesz, ha pár perc után a pályán vagy.

2015. márc. 4. 16:51
 4/16 anonim ***** válasza:
69%
Hát azért megviseli, míg nem lesz üzemmeleg addig nem jó túlságosan hajtani, ezt úgy tudod kiküszöbölni, hogy egy darabig nem mész túl gyorsan, csak 80-90-el aztán mikor már meleg akkor gyorsíthatsz.
2015. márc. 4. 16:52
 5/16 anonim ***** válasza:
80%

én is ezzel szenvedek.. öt percnyire lakom az autópályától, és bizony addig viszonylag berátságosn nyomom, mert az automata váltó amúgy sem vált fel..

amikor odaérek, már éppenhogy elérte az üzemi hőmérsékletet, onnan nyomom, de még egy kilcsit csak százzal...

visszafelé rosszabb, akkor a külsőben nyolcvannal egy darabig..később már mehet a százharminc.

a nagyobb kopás elkerülése végett tettem bele jobb olajat..0W30 SN

2015. márc. 4. 16:56
 6/16 anonim ***** válasza:
70%

Indítás után járasd az autódat 3-5 percig utána meg úgy is mész 4 percet annyi idő alatt felmelegszik annyira hogy ne legyen túl nagy gond hosszú távon.

Persze első 10-15 percig célszerű lassabban haladni, és nem felvinni az egekbe a fordulatszámot, de utána ha már melegedett a motor akkor már nem probléma neki.

2015. márc. 4. 17:01
 7/16 A kérdező kommentje:

Viszont autópályán sem megyek sokat (időben, kilométerben). Szóval mire úgymond üzem meleg lenne az autópályán, már jövök is lefele.

Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg olykor-olykor dízellel is járok majd. Lényegtelen, majd figyelek.

2015. márc. 4. 17:11
 8/16 anonim ***** válasza:

# 5-ös válaszolótól kérdezném:

Milyen olaj ez pontosan (0W30 SN)?

Tavaly én csak 5w-30 ast találtam SN minősítésűben.

2015. márc. 4. 17:11
 9/16 anonim ***** válasza:

Nekem olyan 80km/h-val megy a kocsi 5-ösben 2000-es fordulaton. Hidegen sohase viszem 2000 fölé. (benzinesnél persze ez a határ magasabb)

Kicsit járassad a kocsit pár percig magában, aztán mehetsz, max a külső sávban menjél lassabban amíg nem melegszik fel. Ott nem zavarsz senkit se. (ha valakit mégis, akkor kapja be)

2015. márc. 4. 18:04
 10/16 anonim ***** válasza:
34%
az autópályán nem kötelező 110-120 szal haladnod!61Km/h már jó! így van időd fel melegíteni üzemi hőfokra!
2015. márc. 4. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!