Indítás után 3-4 perccel már az autópályán?
Felváltasz magasabb fokozatba, hogy ne pörgesd szét a motort.
Semmi baja nem lesz, ha pár perc után a pályán vagy.
én is ezzel szenvedek.. öt percnyire lakom az autópályától, és bizony addig viszonylag berátságosn nyomom, mert az automata váltó amúgy sem vált fel..
amikor odaérek, már éppenhogy elérte az üzemi hőmérsékletet, onnan nyomom, de még egy kilcsit csak százzal...
visszafelé rosszabb, akkor a külsőben nyolcvannal egy darabig..később már mehet a százharminc.
a nagyobb kopás elkerülése végett tettem bele jobb olajat..0W30 SN
Indítás után járasd az autódat 3-5 percig utána meg úgy is mész 4 percet annyi idő alatt felmelegszik annyira hogy ne legyen túl nagy gond hosszú távon.
Persze első 10-15 percig célszerű lassabban haladni, és nem felvinni az egekbe a fordulatszámot, de utána ha már melegedett a motor akkor már nem probléma neki.
Viszont autópályán sem megyek sokat (időben, kilométerben). Szóval mire úgymond üzem meleg lenne az autópályán, már jövök is lefele.
Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg olykor-olykor dízellel is járok majd. Lényegtelen, majd figyelek.
# 5-ös válaszolótól kérdezném:
Milyen olaj ez pontosan (0W30 SN)?
Tavaly én csak 5w-30 ast találtam SN minősítésűben.
Nekem olyan 80km/h-val megy a kocsi 5-ösben 2000-es fordulaton. Hidegen sohase viszem 2000 fölé. (benzinesnél persze ez a határ magasabb)
Kicsit járassad a kocsit pár percig magában, aztán mehetsz, max a külső sávban menjél lassabban amíg nem melegszik fel. Ott nem zavarsz senkit se. (ha valakit mégis, akkor kapja be)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!