Audi 80 1.9 TDI. Miért eszi az olajat?
Nem rég vettem egy 80-as Audi-t (93-as, 350e km). Az előző tulajnál félévet, ált mivel sokadik autó lett. Vásárlás követően vittem a szerelőhöz nagy szervizre: olaj, szűrű, összes szíj, vízpumpa, hűtővíz, szelepfedél tömítés. Azt hittük azért fűstől, mert sokat ált. Kb 7-750km mentem vele, de még mindig füstöl és eszi az olajat, durván 1,5l tűnt el belőle. A füst nem folyamatosan „látszik”. Van, mikor erőlködi, és nem füstöl meg van olyan is mikor nem erőlködik és fűstől. Nem minden fordulatnál és nem minden váltásnál füstöl. Ha lassan huzatom nem fűstől se hidegen se melegen, nyilván hirtelen padlóig nyomva a gázpedált már más a helyzet, de átlátszó a kékes füst. Olaj: vatoil syntech 10w40. Szerelő szerint szépen ketyeg a motor, 150km/h mentem vele szépen lassan húzatva. Akik eddig ültek benne az mondák húz rendesen. Természetesen alatta nem találtam meg az olajt. Víz nem keveredik az olajjal. Szerintetek mi lehet a baj?
U.i.: A 60fokos víz hőmérséklet normális?
Előző, hogy tűnjön fel egy olajfogyasztás vásárlásnál meséld már el, pláne dízelnél?
Tényleg kíváncsivá tettél.
Volt olyan dízelem, ami okádta a mindenféle színű füstöt, és nem ette az olajat, és volt, amiből semmi füst nem jött, és evett vagy 1 litert 1000-en.
Vissza kell vinni szépen az eladónak, hogy ezt "elfelejtette" közölni, gondolom teljesen kiment a fejéből, de akarta mondani, hogy bocs, rá kell még költened kb 200 ezret...
A sok állásban letapadhattak az olajlehúzó gyűrűk a dugókon, aztán valószínűleg oda is kokszosodott.
Kompressziót kéne méretni, enyhe csökkenés szokott ilyenkor látszani.
Megúszható új gyűrűk és felfúrás nélkül, ha csak ennyi a baj. Persze hengerfejet akkor is le kell bontani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!