Elől vagy hátul kopnak jobban a gumik egy autón?
Figyelt kérdés
Elsőkerékmeghajtás.2015. márc. 3. 14:57
1/6 anonim válasza:
Mindig a meghajtott kerék kopik jobban. FWD esetén ez a hatás még feltűnőbb, mert fékezés során is inkább az elsők kopnak.
2/6 anonim válasza:
nem tudom tudományosan hogy van, de nekem az első gumim mindig jobban kopik pedig hátsókerekes autóm van
3/6 Vizéli László válasza:
Amint látom változóak az észrevételek. Én minden évben csereberélem a gumikat. Ami egyik évbe bal oldalon elöl volt, azt másik évben hátra teszem. Ugyan így jobb oldalon is. Így egyenletesebben fog kopni.
5/6 anonim válasza:
Ha elsőkerekes, akkor az első gumik sokkal jobban kopnak mint a hátsók. De például egy erős BMW a hátsó gumikat zabálja. Viszont a quattro (4x4) Audim szintén az első gumikat eszi jobban, mert ott nagyobb a súly és a fékerő miatt is.
6/6 anonim válasza:
Még az is az első kerék jobbani kopásához hozzájárul, hogy azzal kanyarodsz, és ilyenkor nagyobb terhelés éri a gumit(amitől persze jobban kopik), mivel az fordítja el az autót, míg a hátsó gumik szinte mindig csak "egyenesen" futnak.
Még egy indok az első gumi jobbani kopásához, hogy az átlag autók mind orrnehezek, tehát az első kerekeken több súly van, mint a hátsókon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!