Hogyan ismerjem fel hogy mikor hogy álljak meg?
Ha kicsit is mozog az autó maradjon 2-ben, ha mozog 1-be nem is igen lehet rakni (max. ha kúszik).
Persze finom kuplung és gáz, lehet továbbmenni..
Mellesleg a kettesnek is igaza van, ezt a kérdést az oktatóddal részletesen át kellene beszélnetek, mert ez pont egy olyan közlekedési helyzet, ami a vizsgán bukáshoz vezethet.
Mit jelent pontosan az oktatódnál, hogy lassítani kell?
Nekem az oktatóm ezt érthetően megmondta, "a táblánál lépésben haladjon az autó", úgy van idő körülnézni, mert nem csak azt kell megnézni, hogy jön-e másik jármű, közeledik-e gyalogos, kell-e elsőbbséget adni, esetleg egyenrangú kereszteződés, amit fel kell ismerni de a táblákat is meg kell nézni.
Pontosan azért volt az elvárása a lépésben haladás, hogy meg tudjak állni időben, ha arra szükség van.
Azt is megmondta, hogy kellő gyakorlattal nem kell ezeket a helyeket lépésre lelassítva megközelíteni, de vizsgáig így kell, s az indoklás is érhető volt: "azért, mert én ezt mondtam"
A táblánál lépésben, gurultunk ki a kereszteződésbe, volt idő mindent megnézni, s a helyzethez illően cselekedni (gyorsítani, vagy megállni)
STOP táblánál egyértelműbb a helyzet, ott meg kell állni, a vonalnál, vagy a kereszteződés előtt, de kötelező megállni, nem mozoghat az autó, ott kevés "majdnem megállni".
mi úgy megyünk, hogy nem belátható kereszteződéseknél 15 alatt 1-es, majd csúsztatott kuplung.
ugyanígy akkor is, ha nagyobb forgalmú útra hajtok ki, és pont egy zebrán/bicikliúton keresztül. ezzel elkerülöm, hogy pont ezeken kelljen megállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!