Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lyukas flexibilis kipufogótól...

Lyukas flexibilis kipufogótól mennyire nőhet meg a kocsi fogyaszása?

Figyelt kérdés
Illetve mennyire csökken a teljesitmény ha ki van lyukadva?
2015. febr. 25. 12:58
 1/8 dirtboy ***** válasza:

flexibilis kipufogó?

a rezonátorra gondolsz vagy más néven kompenzátor?

nekem is volt már lyukas,a kocsi érezhetően gyengült valamennyit és ugye hülye hangja is volt,a fogyasztásom ennek ellenére sokkal nem nőtt meg de nem is nyomtam neki úgy mint máskor.

egyébként nem nagy probléma pár ezer forintos tétel,CO val meg be lehet hegeszteni

2015. febr. 25. 13:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen, a rezonátorra gondoltam.

Enyémnek is hülye hangja van...Most lesz javitva a napokba csak kiváncsi voltam hogy mekkora szerepe van.

2015. febr. 25. 13:06
 3/8 szántóvető ***** válasza:
nem tudom de talán nem haszontalan info hogy a lambdaszondát nagyon hamar kinyírja a lyukas kipufogó rendszer.
2015. febr. 25. 13:09
 4/8 anonim ***** válasza:
a lambda szonda a flexi cső előtt van.......miért nyírná ki?
2015. febr. 25. 13:46
 5/8 szántóvető ***** válasza:
attól még érzékeli a megváltozott kipufogó gáz oxigén tartalmát és brutálisat kompenzál ami gyors elhasználódáshoz vezet.házilag könnyű ellenőrizni hogy jól működik-e:üzemmeleg motornál le kell venni az olajbeöntő sapkát.ha lecsökken az alapjárat majd gyorsan visszaáll a normál értékre akkor jól működik.
2015. febr. 25. 14:05
 6/8 anonim ***** válasza:
aha....és mégis honnan érzi azt a szonda,hogy utána majd valahol melyukadt a kipufogó!?!?meg hogy az olajbeöntőnek mi köze a lambdaszondához,meg az alapjárathoz,azt szerintem még te magad sem tudnád megmondani.....
2015. febr. 25. 14:14
 7/8 anonim ***** válasza:

ha a flexibilis résznél kifúj a kipufogó attól még nem csökken a teljesítmény, sőt

Mivel a kipufogo a hang tompítás végett folytja a motort, és ez a folytás csökken a lyuk miatt így a motor teljesítménye minimálisan nő is.

De visziont ha a lyuk nagyon közel van a leömlöhöz, márpedig a flexibilis rész a leömlő után van egyből akkor a kipufogó szelepek károsodhatnak hosszabb távon.

2015. febr. 25. 15:40
 8/8 shark300 ***** válasza:
Pont most futottam ebbe bele. Ahogy írták is, lehet rossz hatással a motorteljesítményre, fogyasztásra, plusz a P0135-ös hibakód jelent meg nálam időszakosan. Ahogy magyarázta a szerelő, ilyenkor megváltozik a kipufogóban a kipufogógáz lüktetése, és az ellenőrző lambda szonda fals jeleket kap.
ápr. 5. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!