Autószerelő a beépített alkatrészekről kell, hogy
adjon nekem valami igazolást, hogy ő honna szerezte be?
Figyelt kérdés
Pl számla fénymásolat vagy hasonló. Csak azért kérdem, hogy nem ver-e át az árakkal.
Mert amit most kaptam számlát, azon csak annyi van, hogy ő mennyiért számolta fel. És utánanéztem neten, kb. feleannyiba kerülnek újonnan ezek az alkatrészek.
Legközelebb vedd meg te az alkatrészeket és akkor olcsóbb lesz. Neki van egy rezsi óradíja és üzemanyag költsége, amit természetesen hozzáad az alkatrész árához. Persze a hozott alkatrészekre nem vállalnak garanciát, ezért ha valami bedöglik, újra ki kell fizetned a ki-be szerelés árát.
2015. febr. 24. 22:35
3/16 anonim válasza:
Én magamnak szoktam javítani az autót. Nen olyan rég nem volt időm kicserélni a kerékcsapágyakat ezért szerelőhöz vittem a Golfot az általam megvásárolt Bilstein csapágyakkal együtt. Kiderült, hogy a régi csapágyakat bezsírozta és azokat tette vissza. Az újakat gondolom eladta és még a szerelést is kifizettem. Az legyen a legkisebb bajod, hogy az árakkal átk*r (pedig ez szinte biztos) akkor van gond, ha valamelyik alkatrészt ki sem cseréli, csak össze batomlja és aztán odaszámolja. Ha nem nagyon égető, többet se viszem szerelőhöz a kocsit.
2015. febr. 24. 22:35
4/16 anonim válasza:
"Kiderült, hogy a régi csapágyakat bezsírozta és azokat tette vissza. "
és ez hogy derült ki?
2015. febr. 24. 22:41
5/16 anonim válasza:
Úgy hogy 2-3 hónap alatt még egy gagyi csapágy sem megy szét, nem hogy szinte egyszerre mind a kettő ami "ki lett cserélve". Kosár gyakorlatilag alig maradt, a golyók meg, mint egy bolygó felszíne. Hirtelen szinte előjel nélkül kezdte a morgást, Mindenre gondoltam, csak erre nem, mert újak. Még akkor elszaladtam vele a fickóhoz, hogy halgassa meg, mert az új csapágyak nem csinálnak ilyet. Azt mondta, tuti, hogy a differenciálmű az. Vegyek egy bontott váltót, jó pénzért kicseréli. Vártam még pár napot, hallgatóztam (a kerék érdekes mód csak az utolsó napon kezdett lógni és elég durva lett a hangja is) ekkor elrongyoltam, új csapágyak, kicseréltük és hibátlan.
2015. febr. 24. 22:59
6/16 anonim válasza:
A legnagyobb maffiabanda...
Kevés a tisztességes szerelő, azt sem mondom, hogy oké, a hapsikat átverik, de hogy nőket, aki odamegy a 3 éves gyerekével egy régi vacak autóval...
Undorítóak.
Részletes számlát kellene adniuk a NAV szerint, szerelési költség, munkadíj, idő, beszerelt alkatrészek ára, állapota, mellékelve a számlákat.
Ha ezek nincsenek meg, és úgy érzed, lehúztak: NAV!
2015. febr. 25. 04:55
7/16 A kérdező kommentje:
1. "olyanról hallottál már hogy munkadij?"
Hallottam, persze, külön tételként rajta is van a számlán (amit persze először nem is akartak adni). 6000 ft/óra. Most azt ne mondd, hogy ezen felül még az alkatrészárba is beépítenek pluszba...
2015. febr. 25. 05:23
8/16 A kérdező kommentje:
Csak azért érdekes, mert egy másik szerelő korábban arról is adott dokumentumot, hogy ő melyik boltból, mennyiért szerezte be (legalábbis ideadta a számla másolatát). Most meg semmi.
2015. febr. 25. 05:25
9/16 A kérdező kommentje:
Ja, és előtte nem is konzultált, hogy ennyiért kell-e, (árajánlat, vagy valami) fogta, és beépítette.
2015. febr. 25. 05:31
10/16 anonim válasza:
Ha a régi csapágyat tette volna vissza, akkor egyből búgott volna. Szerintem betette az újat, csak rosszul. Ha nagyon meghúzza az anyákat, akkor a legjobb kúpcsaoágy is tönkremegy. Az anyákat nem szokták megtépni a kúpcsapágyaknál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!