Motor karban tartása?
Tervezek venni egy 125 köbcentis Yamaha YZF R-t. Annyira nem értek a szerelésükhöz, még sosem volt motorom és csak az utóbbi 1-2 hónapban olvasgattam rólla. Ilyen alap dolgokkal kb. tisztában vagyok.
Olvasom angol oldalakon hogy egy 4 ütemű nem igényel olyan gyakori karban tartást mint egy 2 ütemű, de viszont komplikáltabbak és drágábbak az alkatrészek.
Azon kívűl, hogy benzint teszek bele, mit kell rajta szerelni? Azt tudom hogy bizonyos idő közönként olajat, olaj szűrőt kell rajta cserélni, 50-60 000 mérföldnél hengert és dugattyút kell benne cserélni, de mi kell még, és amiket fel soroltam milyen idő közönként kell elvégezni?
Olajak: Motorolaj váltóolaj fékolaj teleszkópolaj lánckenés
Szűrők: olajszűrő levegőszűrő
Egyéb: szelephézag, láncfeszesség, lánccsere, fékbetétek, gumik,
Nagyából ennyi jutott eszembe, nemtudom mennyi a hátsó lánc csereperiódusa, de valószínülegkevesebb, mint 100000km.
El lehet menni egy új motorral ennyit, de akkor tényleg mindent rendben kell tartani, olaj csere időben jó olajjal, hideg üzemben abszolút nem kínozni, melegen, pedig nem folyton a max teljesítmény 80-90%at kihasználni.
"Szóval 100-200 000km-ig azon kívűl hogy olajat és szűrőket cserélek, semmi mást nem kell benne cserélgetni?"
De kell. Fékfolyadék, hűtőfolyadék, gumi, lánc, lánckerék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!