23,5 éves nő vagyok korlátlan motor josit kezdeném . De semmit nem tudok róla valaki segítene esetleg?
Teszel egy KRESZ vizsgát és ha nincs még semmilyen jogosítványod akkor egy EÜ vizsgát.
Ez után elmész vezetés órákra először a rutin pályára, ott levizsgázol rutinból. Ennek a feladatai bemutatva megtalálod youtube-on.
Ha ez sikerült csak akkor mehetsz forgalomba, ott is vezetsz és végül forgalmi vizsgát teszel.
Alapjáraton semmit sem adnak...
Sok iskolában lehet bérelni sisakot, kesztyűt, stb... de nem mindenhol. Meg én tuti nem vennék fel egy olyan sisakot, ami ki tudja kinek a fején volt és hányszor... No meg a sisak csak akkor véd, ha tökéletesen illik a fejedre!
Ha már motoros vizsgát teszel vedd meg a saját felszerelésed. A rutin és a forgalmi vizsgára úgy is kötelező a következő felszerelés:
- Sisak
- Kesztyű
- Térdvédő vagy protektoros nadrág
- Dzseki
- Gerincprotektor vagy protektoros dzseki
- Zárt csizma (protektoros opcionális)
Ezeket jobb beszerezni még mielőtt elkezded az egészet. Ez egy komoly összeg, 150-200e forintot is számolhatsz rá ha normális védőfelszereléseket veszel. Gagyit meg nem érdemes, mert a törött koponya vagy gerinc "minden pénzt megér".
Gerincvédő kevés!! Könyök és vállvédő is kötelező!
A lista így pontos:
Szabályos bukósisak plexivel vagy szemüveggel
Hosszú szárú zárt cipő
Protektoros kesztyű
Protektoros nadrág vagy zárt nadrág térdvédővel
Protektoros kabát vagy gerinc váll és könyökvédő.
Én is azon a véleményen vagyok hogy érdemes sajátot venni. Aztán ha megvan a jogsid akkor használni! Még akkor is ha csak a boltba ugrasz le(a baj mindig akkor és ha nem számítasz rá alapon meg főleg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!