Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első motornak jó a Simson?

Első motornak jó a Simson?

Figyelt kérdés

Kismotorra gondolok.

Valamint megéri Simsont venni? pl.: teljesen jó állapotban,mennyit fogyaszt?

Ja és jobban megéri mint egy robogó?

Mert nekem a Simson jobban bejönne

2010. febr. 12. 19:34
 1/7 anonim ***** válasza:
60%

Jó 1. motornak a Simson. Nekem egy dolog nem szimpatikus, hogy indokolatlanul drágák, ugyanakkor technikailag már nem mondható korszerűnek.

Azt nem tudom, hogy jobban megéri-e, mint egy robogó, de nem is érdemes a két kategóriát összehasonlítani. Ha tovább akarsz lépni nagyobb teljesítményű motorra, akkor mindenképpen a Simsont javasolnám. Ezzel ugyanis kuplungolsz, váltasz, tehát ugyanazt a vezetéstechnikát igényli, mint egy későbbi "erőgép". A robogó akkor jó, ha lány vagy, vagy nem akarsz később sem komolyabban motorozni.

Csak megjegyezném, hogy egy jó állapotú robogóval még a környező országokat is meg lehet járni. Minden további nélkül elmentem Budapestről Zólyomba, és vissza. Simsonnal ezt már nem merném megtenni.

2010. febr. 12. 19:43
 2/7 anonim válasza:
100%
Jobb, mint a robogó, mivel ezen megtanulsz váltani, és így mindent tudsz majd vezetni később. Ha jó állapotban van, kb. 3 litert fogyaszt.
2010. febr. 12. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is csak ajánlani tudom.Én annak idején Simson Star-on tanultam meg motorozni most is van Simsonom /s51B/.

hogy mennyit fogyaszt kb 2,5-3 liter/100 km és biztos jobban megéri megvenni mint egy robogót.

2010. febr. 12. 19:53
 4/7 anonim ***** válasza:

AZ én Simsonom a világ végére is elvinne.

Mindenképpen jobb, mint egy robogó:

Nem kicsi a kereke és az ilyen szar utakon bizony fontos

Kevesebbet fogyaszt (az enyém 3-3.5 körül és az enyém tuningolt)

Többnyire gyorsabb ( az enyém 80 körül megyeget)

Én 50 köbcentiben csakis Simsont veszek, és egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem!

Én 15 éves srác vagyok, jogsim is van rá, nyáron napi 50 km-t megyek vele és engem soha nem hagyott cserben, pedig az előző tulaj alaposan leamortizálta a hegyekben..

Most a henger az egy gyári darab csak felfúrva +fel vannak marva a felömlők és a kipufogómban nincsen fojtás

OMV Carrera 95-ös benzint kap MOL Sprint 2T olajjal (AROL-t ne vegyél, hidd el sokkal jobb a Sprint)

1:40-es keverékben kapja, nem a gyárilag előírt 1:50-ben de ígysem füstöl és semmi panaszom nincs rá.

Az a jó egy Simsonban hogy bármi baja van 15-20 ezerből működőképes gépet tudsz belőle varázsolni.

Az osztrák határ mellett lakom (Kőszegen) és volt már olyan hogy a városban parkolt nyáron és jöttek osztrák turisták és egy öregúr megkérdezte hogy: Ist das Simson?..

És negyed órát beszélgettünk és dicsérte :D

A Simsonhoz olcsó az alkatrész, a javítása is olcsó és nagyon meghálálja a törődést. Sosem adom el!

Egyébként javaaslom hogy 4 sebességes S51B típusút vegyél mert mihelyt kiérsz a városból nagyon jól tud jönni az a 4. :D

Az S51Enduroknak újabb, jobb gyújtásuk van, viszont ha baja van drága a csere.. meg az enduroknak a kipuffogójuk felfele áll és a lecsapódott olaj visszafolyik és a könyökben rakódik le és egyre nehezebben távozik a füst és fojtani fogja a motort.

Amúgy az Endurok vázmerevítője jó dolog :D Az rá lett eszkábálva az enyémre is

Meg hőfokmérőm is van úgyhogy mindig tudom hány fokos

Itt az enyém: (youtubeosnak jobb a minősége)

http://www.youtube.com/watch?v=aKUzPosEfec

és itt a SportMotor.hu-s is:

[link]

2010. febr. 12. 19:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen. Jobb mint a robogó. Teljesen más világ. Varázsa van. Egyszerűen megmagyarázhatatlan az érzés, amit ad. Amúgy aki nem mer elindulni egy simóval akár mennyi km-re, az egy punci! :D Akárhol van alkatrész, ha nem vagy segg hülye a motorokhoz, (simson mellett nem leszel! :P ) akkor simán el lehet indulni, mert az út szélén megszereled... :D Mondjuk én robogóval is így vagyok, de az kicsit bonyolultabb cucc... Én lesimsonoztam másfél csodás évet, nagyon megszerettem a kis gépet. Azóta váltottam, de a "simsonszeretet" megmaradt... :) Üdv!
2010. febr. 12. 23:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit (nagyon) vitatkozva az első válaszadóval:

"Nekem egy dolog nem szimpatikus, hogy indokolatlanul drágák": persze, 50eFt-ért már jól működőt kapsz,

100eFt-ért szinte gyárit. A legolcsóbb kínai rotyogó

is itt kezdődik.

"ugyanakkor technikailag már nem mondható korszerűnek",viszont egyszerű, könnyen, akár út szélén

is javítható, hamar megtanulható.

"Azt nem tudom, hogy jobban megéri-e, mint egy robogó, de nem is érdemes a két kategóriát összehasonlítani": Nem

bizony. A robogó csak robogó, a Simson viszont Motor!

"Csak megjegyezném, hogy egy jó állapotú robogóval még a környező országokat is meg lehet járni. Minden további nélkül elmentem Budapestről Zólyomba, és vissza. Simsonnal ezt már nem merném megtenni."

Nem egy ember van - sőt, több száz - aki minden évben

több száz kilómétert utazik Simsonnal, felmálházva az

országos Simson találkozóra, akár több napon át, többen

külföldről is!

És végül röviden és tömören: www.simson.hu

2010. febr. 12. 23:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is van Simsonom és ez az első motorom, megbízható motornak tartom, még soha nem kellett hazatolnom csak akkor amikor kifogyott a benzin. Tavaly már nem sokat mentem vele mert meg lett a kocsira a jogsi úgyhogy idén el lesz adva.
2010. febr. 13. 05:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!