Első motornak jó a Simson?
Kismotorra gondolok.
Valamint megéri Simsont venni? pl.: teljesen jó állapotban,mennyit fogyaszt?
Ja és jobban megéri mint egy robogó?
Mert nekem a Simson jobban bejönne
Jó 1. motornak a Simson. Nekem egy dolog nem szimpatikus, hogy indokolatlanul drágák, ugyanakkor technikailag már nem mondható korszerűnek.
Azt nem tudom, hogy jobban megéri-e, mint egy robogó, de nem is érdemes a két kategóriát összehasonlítani. Ha tovább akarsz lépni nagyobb teljesítményű motorra, akkor mindenképpen a Simsont javasolnám. Ezzel ugyanis kuplungolsz, váltasz, tehát ugyanazt a vezetéstechnikát igényli, mint egy későbbi "erőgép". A robogó akkor jó, ha lány vagy, vagy nem akarsz később sem komolyabban motorozni.
Csak megjegyezném, hogy egy jó állapotú robogóval még a környező országokat is meg lehet járni. Minden további nélkül elmentem Budapestről Zólyomba, és vissza. Simsonnal ezt már nem merném megtenni.
Én is csak ajánlani tudom.Én annak idején Simson Star-on tanultam meg motorozni most is van Simsonom /s51B/.
hogy mennyit fogyaszt kb 2,5-3 liter/100 km és biztos jobban megéri megvenni mint egy robogót.
AZ én Simsonom a világ végére is elvinne.
Mindenképpen jobb, mint egy robogó:
Nem kicsi a kereke és az ilyen szar utakon bizony fontos
Kevesebbet fogyaszt (az enyém 3-3.5 körül és az enyém tuningolt)
Többnyire gyorsabb ( az enyém 80 körül megyeget)
Én 50 köbcentiben csakis Simsont veszek, és egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem!
Én 15 éves srác vagyok, jogsim is van rá, nyáron napi 50 km-t megyek vele és engem soha nem hagyott cserben, pedig az előző tulaj alaposan leamortizálta a hegyekben..
Most a henger az egy gyári darab csak felfúrva +fel vannak marva a felömlők és a kipufogómban nincsen fojtás
OMV Carrera 95-ös benzint kap MOL Sprint 2T olajjal (AROL-t ne vegyél, hidd el sokkal jobb a Sprint)
1:40-es keverékben kapja, nem a gyárilag előírt 1:50-ben de ígysem füstöl és semmi panaszom nincs rá.
Az a jó egy Simsonban hogy bármi baja van 15-20 ezerből működőképes gépet tudsz belőle varázsolni.
Az osztrák határ mellett lakom (Kőszegen) és volt már olyan hogy a városban parkolt nyáron és jöttek osztrák turisták és egy öregúr megkérdezte hogy: Ist das Simson?..
És negyed órát beszélgettünk és dicsérte :D
A Simsonhoz olcsó az alkatrész, a javítása is olcsó és nagyon meghálálja a törődést. Sosem adom el!
Egyébként javaaslom hogy 4 sebességes S51B típusút vegyél mert mihelyt kiérsz a városból nagyon jól tud jönni az a 4. :D
Az S51Enduroknak újabb, jobb gyújtásuk van, viszont ha baja van drága a csere.. meg az enduroknak a kipuffogójuk felfele áll és a lecsapódott olaj visszafolyik és a könyökben rakódik le és egyre nehezebben távozik a füst és fojtani fogja a motort.
Amúgy az Endurok vázmerevítője jó dolog :D Az rá lett eszkábálva az enyémre is
Meg hőfokmérőm is van úgyhogy mindig tudom hány fokos
Itt az enyém: (youtubeosnak jobb a minősége)
http://www.youtube.com/watch?v=aKUzPosEfec
és itt a SportMotor.hu-s is:
Kicsit (nagyon) vitatkozva az első válaszadóval:
"Nekem egy dolog nem szimpatikus, hogy indokolatlanul drágák": persze, 50eFt-ért már jól működőt kapsz,
100eFt-ért szinte gyárit. A legolcsóbb kínai rotyogó
is itt kezdődik.
"ugyanakkor technikailag már nem mondható korszerűnek",viszont egyszerű, könnyen, akár út szélén
is javítható, hamar megtanulható.
"Azt nem tudom, hogy jobban megéri-e, mint egy robogó, de nem is érdemes a két kategóriát összehasonlítani": Nem
bizony. A robogó csak robogó, a Simson viszont Motor!
"Csak megjegyezném, hogy egy jó állapotú robogóval még a környező országokat is meg lehet járni. Minden további nélkül elmentem Budapestről Zólyomba, és vissza. Simsonnal ezt már nem merném megtenni."
Nem egy ember van - sőt, több száz - aki minden évben
több száz kilómétert utazik Simsonnal, felmálházva az
országos Simson találkozóra, akár több napon át, többen
külföldről is!
És végül röviden és tömören: www.simson.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!