Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a legjobb Polski Fiat 126?

NowaSter kérdése:

Melyik a legjobb Polski Fiat 126?

Figyelt kérdés

melyik evjarat?

leg problemamentesebb stb.

2015. febr. 19. 11:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Kinek melyik jön be. A korai, krómlökhárítós, nagy osztókörös 600-asokat sokan dicsérték, akkoriban még adtak a lengyelek a minőségellenőrzésre. A '80-as évek végi 650E-knél már lazult a fegyelem, viszont korszerűbb lett a mechanika, megjelent a generátor (kényelmesebb, mint a dinamó), a halogén fényszóró (látni is lehetett vele), eltűnt az elosztó (nagy áldás volt ez, egy hibaforrással kevesebb), volt szakaszos állás az ablaktörlőn, hátsóablakfűtés is előfordult, a '80-as évek legvégére pedig a kulcsos indítás is megjelent, nem kellett a behúzótekercs karját cibálni.

A BIS-ek ehhez képest még tovább fejlődtek: volt csomagtartójuk, fűtésük, csendesebbek is voltak - csak mondjuk a zsúfoltság miatt pár alkatrészt nehéz cserélni, de tök mindegy, mert nem lehet hozzájuk kapni semmit.

Hétköznapi használatra igazából egyetlen Polski sem jó: annyi pénzből, amennyiből rendbehozod, lehet venni nagyobb, kényelmesebb, kedvezőbb fogyasztású autót is. Ha mégis ragaszkodsz a lengyel csodához, akkor egy 650E-vel jársz a legjobban. Ahhoz legalább van alkatrész (bár sokszor csapnivaló minőségű utángyártott), a korábbiakhoz és későbbiekhez nehezebb felhajtani.

2015. febr. 19. 12:09
 2/6 Wadmalac ***** válasza:

Tegyél be előre egy jó nagy ablaktörlő rongyot, sőt egy olyan benzinkutas ablak-lehúzó gumit, mert belülről a párát képtelen lefújni.

És ha jó viszonyt akarsz tartani a szomszédokkal, ne az ablakuk alá parkolj, ha kora reggel szoktál indítózni. :D

Ha a régi, bowdenes önindítósat veszel, alapfelszereltségben legyen egy hosszú léc, amivel bowdenszakadás esetén hátul tudsz indítózni.

2015. febr. 19. 12:20
 3/6 anonim ***** válasza:
54%
Az, amelyiket betolták már a bontóba :)
2015. febr. 19. 12:42
 4/6 anonim ***** válasza:
én pont tavaly télen vettem egyet, csak azt nem kalkuláltam bele a dologba hogy nekem a garázs a ház alatt van, lejtőn megy le a verda szemmel és farral jön ki. Este beálltam vele faszáúl, a tököm nem gondolta hogy annak reggel onnan ki is kell jönni. 5-re járok dolgozni, fél5kor indulok, de már 4-kor felkelek, na, mentem is ki, hogy beröffentem a kispolákot had melegedjen az anyja istenit. Fél 5, én felöltözve, táska a kézben, ajtót csukom, megyek a garázsba, beülök, kispolákon hátramenet belőve, kuplung fel, finom gáz, motor ordít, kispolák meg nem akar menni, tolom neki a gázt, a füsttől már én is kómázok de még mindig a garázsban vagyunk én meg már el is késtem a munkából. Azt tudni kell, hogy én ilyen csendes környéken lakom, akkor reggel pedig szép tiszta volt az idő, a kispolski küszködése pedig a garázsból messze elhallatszott. Nem volt más választás, az asszonyt mégsem kérhetem meg hogy a kocsit húzzúk már fel a garázsból, elmentem a szomszádhoz és nyomom a csengőt, először szabadkozom majd mondom hogy baj van, jöjjön már segíteni, mondja hogy hallotta hogy egy félórája mintha valaki helyből felszállást gyakorolná a kocsival. Szóltunk a másik szomszádnak is. Vontató kötél a kispolák vonóhorgára, asszony a kormány mögött, mi hárman meg húzzúk a kispolákot fel a garázsból, nehezen de feljött. Beérek a munkahelyre 1 óra késéssel, főnöknek adagolom a story-t hogy a kispolákkal beparkoltam este a ház alatt lévő garázsba, de reggel farral már nem bírt kijönni, főnök röhög.
2015. márc. 1. 16:16
 5/6 Wadmalac ***** válasza:
A műszaki adattábláról lemaradt a kiegészítés, igaz, hogy 23 lóerő, de csak síkon. :D
2015. márc. 2. 07:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Kulcsos indítású, generátorok.
2019. aug. 23. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!