Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül az első ködlámp...

Mennyibe kerül az első ködlámpák beszerelése általában?

Figyelt kérdés

Holnap viszem szerelőhöz az autót, árat nem mondott, azt mondta előbb megnézi és majd aztán.

Mégis érdekelne, hogy kb. milyen árban mozog egy ilyen szerelés? Van valakinek tapasztalata, mire számíthatok?

Hozzávaló, utángyártott lámpát vettem bele, amelynek helye ki van építve, de vezetékelni és relézni biztosan kell.

Köszönöm előre is a segítséget!

2015. febr. 17. 16:44
 1/10 anonim ***** válasza:

Így látatlanban tényleg nem lehet árat mondani, de én a helyedben megcsinálnám magamnak.

Múltkor pl. amikor tönkrement jó nagy része a műszerfal világításnak (nem egyszerre, csak most már tényleg fontos volt az izzók cseréje)

elmentem egy szerelőhöz (és bár lehet, hogy hülyére akart venni mert nő vagyok) azt mondta, hogy alapból minimum 10 ezer, plusz az anyag költség, de lehet, hogy több lesz tíznél, attól függ mennyire bonyolult szétszedni.

Na, itt elegem is lett.

Szétszedtem én magam, elmentem egy alkatrész boltba, ott 800 Ft-ból megvettem az izzókat (nem csak azt a 3-4-et cseréltem ki ami tönkrement) és ennyi.

Tudom ez más kategória mint a ködlámpa, de ott is lehet lehúzós szöveg.

2015. febr. 17. 17:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Milyen autó? Álltalában be van húzva minden autóba a vezeték meg a relé, amiben van gyárilag ködlámpa. Szóval lehet csak bele kell rakni és összedugni..
2015. febr. 17. 17:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy gyárilag nem volt benne ködlámpa, teljesen alapfelszereltséggel vették még anno a szüleim. Helye megvan, de konkrétan ahogy néztük semmi vezeték nincs benne. Daewoo Kalos Sedan, 2003-as. Mivel valószínűleg műszerfal bontással is járni fog, azért ezzel én nem próbálkoznék otthon.
2015. febr. 17. 17:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem 2001-es F astra van. Nem volt benne gyárilag ködlámpa, de lehetett annó rendelni ködlámpával ezt a típust. Szóval az enyémbe ugye nincs, a lökhárító se ködlámpás, de a vezeték be van húzva, szóval ha akarok bele szerelni, lökhárító csere, bele a ködlámpa, rádugom a vezetékre és kész.
2015. febr. 17. 17:44
 5/10 anonim ***** válasza:

Attól, hogy lámpát nem tettek bele, lehet, hogy az áramköre meg van. Nézd meg, hogy van-e a műszerfalon hozzá valamilyen gomb vagy bármi amivel ki/be kapcsolható.

Én nem erőltetném a szerelőt, múltkor egy kuplung bowden anyát tetettem vissza, mert húzós helyzet állt elő, 150 ft-ba került egy félig eltört csavar vissza csavarozása. Utána elmentem egy másik szerelőhöz aki azt mondta ezzel nyugodtan járkálhatok, azóta megpuhult megint a pedál és érződik már az is, hogy feszül a bowden. Én most megfogadtam magamban, hogy elmegyek, veszek egy másik bowdent anyástól és magam cserélem ki.

2015. febr. 17. 17:44
 6/10 anonim ***** válasza:
*1500 ft
2015. febr. 17. 17:45
 7/10 A kérdező kommentje:
Gomb van hozzá, mivel a hátsó ködlámpa gyárilag benne van és azt használtam is. Gondolom ugyanúgy ahhoz kötjük hozzá, mert értelme nem sok lenne külön kapcsolni az első és hátsó ködlámpát szerintem. Elvileg ismerős ajánlott be, fel is hívta előttem a szerelőt, azért reménykedem, hogy kedvezményt hátha kapnék.
2015. febr. 17. 18:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem be van húzva neked az első ködlámpához a vezeték, valahol ott fog lógni a motortérben egy csatlakozó, vagy a lökhárító környékén. A szerelő le fog húzni amennyire csak tud. Miközben lehet hogy kb 5 perces meló, amiért még pénzt se illik kérni.
2015. febr. 17. 19:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Ráadásul szerintem nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, hogy a ködlámpa nem jó semmire, szóval lehet, hogy érdemes átgondolnod, tényleg akarod-e.

[link]

2015. febr. 17. 19:24
 10/10 A kérdező kommentje:

Hárman néztük már alulról, felülről és sehol se látszik egy vezeték se a helye környékén :(

Mivel a ködlámpát már megvettem, így csak bele kellene rakni.

2015. febr. 17. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!