A következő a problémám, vettem egy fiat stiló multiwagon 16. 16v dynamic benzines autót.Mi lehet a hiba?
Ahogy kezdett bejönni a hideg idő eljött az akkumlátor lemerülés. Párszor újratöltöttem vártam hátha rendbejön de nem, vásároltam egy új akkumlátort.Sajnos ezzel is lemerül az akkumlátort bevizsgáltattam de szerintük tökéletes bírja a terhelést. Álló motornál negatív pólus közé bekötöttük a multimétert a normál értéket mutatatott tehát abban a pillanatban nem volt fogyasztás. A töltés is rendben van. Viszont van egy elektromos hiba amiről tudok a csomagtartó ajtózár nyitogatja magát az elektronika ez is a hideg időben történik. De ezt kikapcsolom a komputerben így csak kulcsal tudom nyitni és így nincs ez a hiba gondolom én.Van valakinek valami okos tanácsa ezzel kapcsolatban?
2015. febr. 15. 11:09
1/8 Dörmögő válasza:
Mit mutatott a multiméter? Ampert kell mérni, és kb 80 mA alatt nolormális, az fölött meg valami szívja az aksit.
2015. febr. 15. 11:37
2/8 A kérdező kommentje:
Alatta volt, pontosan nem emlékszem rá de szakember mérte.Azt mondta ezzel nincs gond meg a töltéssel sem!
2015. febr. 15. 11:44
3/8 anonim válasza:
Pontosan mértétek meg a nyugalmi áramfogyasztást? Mekkora volt?
2015. febr. 15. 11:51
4/8 anonim válasza:
Bocs, látom már Dörmögő válaszolt! Fontos, hogy a multiméterek 10A-os méréshatárú módban nem mutat pontos eredményeket, érdemes 200mA módban mérni, de ehhez nem szabad megszakítani az áramkört, csak ha rajta van már a mérő, mert a bekapcsoló belsővilágítás, riasztó, stb.. kisütheti a műszert.
2015. febr. 15. 11:57
5/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen beállítással mérte a szakember én nem nagyon értek hozzá ezért bíztam másra ezt a mérést ő állította, hogy minden rendben van.De erősen gondolkodom ,hogy beszerzek egy multimétert én is nem lehet az annyira bonyolult!?
2015. febr. 15. 12:40
6/8 anonim válasza:
Egyszerű. Leveszed a negatív sarut, de egy darab dróttal összekötöd újra, hogy könnyen le tudd szedni. Rácsípteted a multimétert a sarura és az akku pólusára, megvárod amíg elalszik minden lámpa és a riasztó is normál üzemmódba kapcsol, bekapcsolod a multit, mA üzemmódban és leveszed a drótot az akkuról. Így pontosan látod majd mennyi a nyugalmi áram. Mérés előtt akár fél órát is érdemes várni, hogy tutira minden alvó módba kerüljön.
2015. febr. 15. 13:03
7/8 A kérdező kommentje:
És mennyire kell nekem profi multiméter? Mert van ár különbség rendesen vagy jó egy tescós is?
2015. febr. 15. 13:34
8/8 Dörmögő válasza:
Multimétert akár a piacon is kaphatsz kb 1500 forintért. Tökéletesen megfelel otthoni méricskélésekre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!