Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy ladába vennék egy sport...

Egy ladába vennék egy sport kormányt, hogy is van ez a műbizonylat?

Figyelt kérdés

Olvastam több helyen, hogy kell műbizonylat, ha kormánycsere történik, ugyanis törvény nem engedi a biztonság csökkenését. Ha pl volt légzsák. Mivel ez egy régi 2107-es lada légzsákról szó nincs benne.

Ha veszek egy kormányt, és be rakom az autóba, akkor ahogy eddig olvastam meg büntetnének. Viszont nem értem, mert a biztonság nem csökkent. Tehát azért mert veszek egy kormányt, el kell vinnem a szerelőhöz, hogy ő szerelje be pénzért, hogy érvényes legyen? Ez után újra kell műszakiztatni? Sok mindent nem értek. Olyan ember tanácsát, tapasztalatát kérem, akinek írhatok többször is, mert biztos vagyok benne hogy lesz még kérdésem.

Köszönöm előre is :)

2015. febr. 14. 18:11
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Műbizonylat elég a sportkormányhoz.

Mindenféle sz.rt bejegyeznének a forgalmiba, akkor 20cm vastag könyv lenne a forgalmi. Erre való a műbizonylat. Forgalmiba a komolyabb dolgok mennek: gallytörő, bukócső stb. -olyan autóm is volt. Viszont: Rendelet szerint +-10%-kal térhet el a kormány mérete az eredetitől. Valóságban a rendőrt sem érdekli soha, hacsak nem extrém az eltérés. Nekem 32-es volt benne, a hatóság megelégedett a műbizonylattal. Javaslom a régebbi sport fiatok kormányát a 80-as évekből, nekem az volt a legkényelmesebb. Én boltból vettem sportkormányt annak idején, és a boltos mondta hova menjek aki beszereli, és aláírja a műbizonylatot. Vizsga nem kell utána.

Ja és még valami: beszerelés után az indexkapcsolót (elvileg) vissza kell tudja húzni, mint az eredeti.

2015. febr. 15. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!