E60 BMW-t vennék, miért mondják, hogy a BMW sz*r mert BMW?
Én BMW szervizesektől hallottam, hogy ezek a Bangle korszak féle BMW-k nem túl jók (E90, E60, E63, E65 és ezek variációi).
Az előtte lévő szériát dícsérik (pl. E46-ból több jobb állapotúval találkoznak, mint E90-ből), és az újabbakat (F30, F10 és a többi). Már az újabbakkal is vannak néhány éves tapasztalatok.
De ez nem jelenti azt, hogy egy E60 ne lenne jó és ne lenne olyan, hogy nincs vele gond. Mert ezek csak statisztikai adatok és tapasztalatok. Az olasz autók sem döglenek le törvényszerűen úton útfélen, nekem egy ismerősömnek van egy Alfa Romeója, ami még soha nem romlott el. Szóval ha rosszat mondanak egy autómárkáról, attól még nem biztos, hogy mindegyik autópéldány rossz lesz.
Azért, mert általában fingjuk nincs hozzá. Viszont a Sálgótárjáni tezsvírtől hallotta (aki egyszer vett egy 700,000-ről 136,000-re visszatekert 3er kombit...), hogy tyű' az ánnya tesó, há' ehhöz a turbjó vagy mifene annyiba került mint egy full generál a zsigáho'!
Ezért minden audi, bmw és merci fenntartása drága, teljesen függetlenül attól, hogy 0 km-es szalonautó vagy 750,000-et futott kelet európába száműzött posványról beszélünk...
A mi E46unk motorjának porlasztói köszönik, kiválóan érzik magukat 320,000 km után.
Amúgy ez nem csak a BMW-re, de gyakorlatilag mindenre igaz : Ami túl szép (aka olcsó) ahhoz, hogy igaz legyen ott valószínűleg bűzlik valami keményen.
Ami olcsó az általában hulladék. Főleg, ha az egy minden luxussal és bonyolult technikával megáldott felső kategóriás autó. Nem rossz a BMW, sőt az E60-sem rossz, ha hozzájutsz egy BMW Premium Selection-ös példányhoz.
De ha gondolod beszélek egy ismerősömmel, neki pont E60 530d-je van, szerintem el is adná olcsón. Igaz, hogy az egyik hengerben nincs kompresszió, cserés a 6 porlasztó,a kormánymű, tavaly kétszer összefosta magát a turbó, a futóműve és a fék totál gatya.... de biztos meg tudnád venni nyomott áron :D
És gondolom ugyanazt fogja tudni, mint egy 4.5 milláért árult 530d. Persze, nyilván.
Lehet a szomszédodnak mákja volt, van esetleg van valami amiről te sem tudsz vagy mégsem volt az olyan olcsó. Olcsón jó prémium autót nem fogtok venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!