Fiat Punto 1.2 vagy Suzuki Swift 1.3?
Mi a véleményetek a Fiat Puntoról( 2000-2003) illetve Suzuki Swiftről(2002-2003)?
A két autó közül melyiket választanátok inkább,kb. 400-450 e Ft-om van rá,városban napi 50 km-t autózom,fontos az alacsony fogyasztás.Sokan szidják az olasz autókat,mások pedig a Suzukit nem tartják autónak.Mit gondoltok?
A 16 szelepes 1.3-assal az a baj, hogy pörgetni kell, hogy igazából menjen. Teljesen más a motorkarakterisztikája egy 16 szelepesnek, mint egy 8 szelepesnek. Az alacsonyabb fordulaton jobban húz, hiába csak hatvan valahány LE.
Én mindenképp a 8 szelepest ajánlom, ha a fogyasztás számít. Városban úgyse pörgeted a motort, és spórolósan vezetve úgyis felváltasz a lehető legkorábban. No persze nem fog literekkel kevesebbet enni, de látható különbséget produkál.
Nekem egy 1.3-as swiftem van.
4-5 e ft-ból nagyon jó állapotú swiftet kapsz. Nekem 99-es van. A biztosítás nálam áprilistól kb 9920 ft lesz, jelenleg 9120 ft. 25 ffi vagyok. A megbízhatóság: szerintem így is kell rá költeni, egy autó csak akkor lesz igazán megbízható, ha anyagilag fordítanak rá kellő összeget. Alapjáron nem szokott komolyabb probléma lenni ezzel a típussal lenni. Nyilvánvalóan kis autóról van szó, ennek megfelelően kell használni. A fogyasztása sok mindentől függ. De én 4.9-literes fogyasztást hoztam ki, a két település között pedig 91 km van, ehhez még hozzá lehet tenni kb 10 km-t, mire kiérek a városból, elérek a célpontig. 4-5 e ft-ból már klímás swiftet, légzsákosat, meg egyéb extrákkal felszereltet vegyél. A msik milyen swift kell? Sedan vagy az 5 ajtós? A sedannak kb 368 literes a csomagtere, nekem ilyen van. Amúgy nem nagyobb egyik sem a másiknál szerintem.
Az egyéb éves adókat tekintve szintén pár ezer forint az adója az autónak.
A fenntartása nem drága, ha jó műszaki állapotban van, és megfelelően használod. Bár hozzátenném, hogy a szaros magyar fizetésekből, még egy ilyen autót sem lehet normálisan fenntartani. Ha egyedül élnék, még biciklim sem lenne, pedig dolgozom rendes munkahelyen, közalkalmazotti státuszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!