Nagyszervíznél pontosan milyen alkatrészeket kell cserélni?
Szíjak, feszítőgörgők, vízpumpa, ilyenekre gondolok.
Egy pontos lista kellene, szeretnék alkatrész árakat összehasonlítani.
Én nagyszervíznek azt hívom, mikor sok dolgot cserélek.
Adott egy autó. Én személy szerint 8.000 km-enként cserélem az olajat, Castrol csakis! Ilyenkor olajszűrővel együtt, és olajleengedő csavar alátéttel! Ezt sokan elfelejtik, és csodálkoznak ha utána csepeg az olaj. Ez a tömítés egyszer használatos, behúzod a csavart, és összelapul. Majd váltó-difi olajat is csere. Utána levegőszűrő, hűtővíz (tudom felesleges, de én cserélem), és fékolajat is.
Vezérlést 50 ezrenként, (60 ezer km a garancia) nekem a vezérműszíjból, és két feszítő görgőből áll.
Megvizsgálom a fékeket, bár általában mindig cserélem a betéteket és tárcsákat.
Gyertyákat (Bosch már nem emlékszem pontosan a típusára) 20.000-enként.
Lengőkarokat átnézem, hála a jó magyar utaknak évente-két évente mindig cserére szorul...
Okos ötlet megtartani a cserélt alkatrészeket és olajos dobozokat, vagy legalább számlákat, és a számlákra felírni a km állását. Eladásnál sokat lök az értékén ha végig vezetted mikor mit cseréltél, és nem csak a levegőbe beszélsz mint általában ma sok ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!