Mi a képlete a lökettérfogat kiszámításának?
Figyelt kérdés
2015. febr. 7. 16:13
1/11 anonim válasza:
Segítek: nem véletlenül hívják hengernek azt a teret, amiben a dugattyú mozog.
2/11 A kérdező kommentje:
ez aztán nagy segitség volt :D
2015. febr. 7. 16:39
3/11 anonim válasza:
Azért egy henger térfogatát nehogy már ne tudd kiszámolni. r^2*π*m
4/11 anonim válasza:
HENGER, könyörgöm, HENGER! A henger löketTÉRFOGATára vagy kíváncsi, nem? Ennyire nehéz összekombinálni ezt a két infót? Általános iskola felső tagozatos matek...
5/11 anonim válasza:
A lökettérfogat egy henger alakú térrész térfogata. Ugyanúgy kell kiszámolni, mint bármelyik másik hengerét: az alapterületét szorzod a magassággal. Az alapterület egy olyan kör, aminek az átmérője a névleges furat, a magasság pedig a lökethossz. Többhengeres motor esetén ezt még a hengerszámmal is megszorozhatod, ha nem csak egy henger lökettérfogatára vagy kíváncsi.
7/11 anonim válasza:
az a baj hogy hiába írtátok le mi van,szerintem még most sem érti....
8/11 anonim válasza:
Sziasztok! Sajnos azt kell mondjam, az "okoskodók" is rosszul tudják. A henger térfogata stimmel, de a lökettérfogat más cseppet, bár rokonok. Segítek: egy 150 köbcentis (143) mz-etz henger átmérője 57mm, ebből a két infóból könnyen számolható a "henger" magassága. Most fúrjuk fel motort 200 köbcentire. A henger átmérő ekkor 60mm, a lökethossz ugye nem változott, de a henger térfogat képletét alkalmazva jóval kevesebb köbcenti jön ki!!! Ha tudtátok volna, nem okoskodtatok volna, hanem utánanéztek. És nézzetek is utána...
9/11 anonim válasza:
Nagyon arrogans voltam, bocsanat! Motoros forumon is olvastam ,hogy a loketterfogatot csak a henger terfogat kepletevel szamoljuk, de ugy tenyleg nem jon ki. Olvastam azt is, hogy talan a kompresszios teret is beleveszik.
10/11 anonim válasza:
Ezt még szakmán belül is sokan vétik
Hengerűrtartalon: maga a henger
Lökettérfogat: henger+káros tér.
Káros teret lehet számolni asszem Epszilonnal, tehát a kompresszió aránnyal számolunk. De csak akkor ha gyári a henger és a fej sincs sikoltatva. Tehát elméleti síkon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!