AM-es jogsival 50cm3-es 8kW os motort 4kW-os helyett?
Motort szeretnék vásárolni, de nem szeretnék túlságosan újat, a régebbiek viszont mind 8 kW-osak. 2011 óta viszont a segédmotoros jogsival csak 4kW-ig lehet vezetni.
Na már most a motoron magán csak a köbcenti van feltüntetve, maximum az adásvételiben lehet 8kW, de azt szerintem rugalmasan írhatjuk 4kW-nak is. Így is megbüntethetnek? Forgalmira ugye nincsen szükség... Azt hallottam, hogy nagyon b*sztatják a kismotorosokat ezzel, de hogyan tudják megállapítani a kW-ot? bemérni csak nem fogják a lóerejét..:D (Szegedi vagyok)
"a régebbiek viszont mind 8 kW-osak. 2011 óta viszont a segédmotoros jogsival csak 4kW-ig lehet vezetni."
Ugye ezt a dumát te se hiszed el?
A régi mocik se mind erősebbek 4kW-tól, és a segédmotoros jogsival sose szabadott 4kW-tól erősebb motort vezetni.
No meg persze max. 50 cm3! (Nem 80, nem 125, 50!)
:D
Ismerősöm már 2 éve vezet így egy Aprilia RS 125-öt, henger oldaláról lecsiszolta a 124cc feliratot, és adásvételit írt valamilyen névre.
Rendőr már vagy 3x rákérdezett hogy hány köbcenti, mire a válasz 50 volt, és hagyta tovább menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!