Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van valami infótok az új...

Van valami infótok az új "Szuper traffikról" azon felül amit általánosságba közölnek?

Figyelt kérdés
Pl.: A 160 db mobil készülék tudom hogy lézeresen mér, de azt nem hogy milyen sávon (előtte a SCS103 volt a legújabb) Ez is változott vajon? a 130 db fixen telepítettről meg azt se tudom, hogy lézerrel vagy radarral mér-e, meg hogy kötelező-e továbbra is kitábláznik őket ahogy eddig is (radar kontroll) vagy egyéb módon.

2015. febr. 5. 09:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

odamész a szervhez, megnézed az adattáblát, aztán begúglizod...

miért tábláznák ki? úgyis meglátod...

2015. febr. 5. 10:57
 2/13 anonim ***** válasza:
Az engem is érdekelne, milyen távolságról mérnek, mert eddig a legújabbak is állítólag csak max 160m-ről tudtak mérni
2015. febr. 5. 11:38
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
160 méterről tudnak képet készíteni, mérni akár több km-ről is tudtak eddig is.
2015. febr. 5. 14:00
 4/13 anonim ***** válasza:

#2: Az NJL SCS-103 elvileg messzebbre is tudna mérni, de mivel csak fotót készít (nem videófelvételt), és a rendszám max. 100-150 méterről látszik, így nem mérnek vele messzebbre. A régebbi lézerek (pl. fámalézer3) videófelvételt készítenek (amit később kikockáznak), így azokkal mérnek messzebbre is (pl. autópályán), de azok esetében is csak max. 150-200 méteről látszik a rendszám, messzebbről nem.

Ami az új lézereket illeti: A típusa engem is érdekelne, de ami látszik rajt kívülről (és ez most csak találgatás, spekuláció lesz): Jelzést nem látok rajt, de nem lepődnék meg, ha ez lenne az SCS104. A színe, a design-ja nagyon hasonló. Ezen kívül 2db lila lencse van rajt alul, ami az LTI Inc. lézeres fejegységére emlékeztet, és ez a lencse van az SCS102 és 103-ban is, tehát valószínű, hogy ebben is az lesz. Az infraledek és a kamerája viszont már sokkal fejlettebbnek néz ki az elődökhöz képest, így talán gyanítható, hogy talán messzebbre is képes mérni.

Amúgy tudtommal a régebbi lézerek is tudtak kamerázni... Azaz manuálisan el lehetett indítani, és elvileg tudták volna vele figyelni a vasúti átjárón haladást is, meg a többi dolgot... Csak nem erre használták, az már más kérdés. Persze jól hangzik ez a "szupertraffipax" dolog... A fixen telepítettekről nicns hír, mivel azokat még nem is helyezték ki, de valószínűleg azok radarosak lesznek... Pontosabban Ramet típusúak, mint az eddigiek...

2015. febr. 5. 14:09
 5/13 anonim ***** válasza:
Amúgy a kérdés az, hogy sebességmérés közben figyel mindent, amiket mondtak róla? Vagy igen sok dolgot tud, de nem egyszerre, azaz csak azt tudja egyidejűleg, amire használják pl. biztonsági öv figyeléskor nem tud sebességet mérni. Szóval nem tudom értitek-e, de ez óriási különbség, hogy egyszerre tud több dolgot csinálni, vagy sem.
2015. febr. 5. 14:16
 6/13 anonim ***** válasza:

ARH CAM-S1 a típusa.

Ugyan az a mérőfej van benn, mint az SCS szériában.

Itt találtok róla egy külföldi cikket: [link]

2015. febr. 5. 14:26
 7/13 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, pontatlanul fogalmaztam, arra gondoltam amit a többiek is írnak, 160m-nél "kapod a csekket" messzebb is mér, csak nem tud használható képet csinálni
2015. febr. 5. 14:31
 8/13 anonim ***** válasza:
#7 kiegészíteném azzal, hogy csak 160 méterről tud értékelhető képet készíteni, de mivel videót vesz fel, ezért ha te 2 km-re hajtottál gyorsan és aztán lelassítasz, akkor is megbüntetnek. A videón látszik, hogy gyorsan mész és közelre érve látszik a rendszámod, hiába nem mész már gyorsan. Magyarul a gyorshajtásnak és a rendszám felismerésének nem kell egyszerre történnie, tehát nem lehet kivédeni a büntetést azzal, hogy 200m-re a traffitól lelassítasz.
2015. febr. 5. 18:04
 9/13 A kérdező kommentje:

Legfőképpen azért érdekelne a dolog, hogy az eddig jól bevált blindr M47 parkolósegédem továbbra is használható-e vagy sem...

A fix radarosok meg ki voltak táblázva szóval ott lehetett időbe lassítani...

2015. febr. 5. 21:50
 10/13 anonim ***** válasza:
#8: Alapjába véve igaazd van, de az SCS-103 ne mtud videófelvételt készíteni. A többivel ellentétben az csak kéept tud, videót nem, így nem mérnek vele messzebb 200 méternél.
2015. febr. 5. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!