Mi baj lehet ha nagyon ritkán kapcsolom be a klímát? Bővebben lent.
Egy 1.2-es kis autóm van, ami alapból sem egy erős autó, de ha a klímát bekapcsolom még jobban visszaesik a teljesítménye. Így csak akkor szoktam használni a klímát ha nagyon nagyon meleg van és mondjuk városban, a dugóban közlekedek.
Néhány ismerőstől hallottam, hogy ajánlatos néha /télen is/ kicsit bekapcsolni a klímát, csak hogy járassam egy kicsit. Én csak nyáron szoktam bekapcsolni, akkor is nagyon kevésszer.
Okozhat-e bármi problémát ha télen nem kapcsolom be egyszer se? Ha igen akkor mit?
De lehet baj! :)
Ennek legfőbb oka, hogy a kompresszor kenését speciális kenőanyag végzi, amit maga a kompresszor keringet, vagyis nem árt legalább havonta megjáratni.(Ha hosszú ideig hagyjuk állni a klímát, akkor kiszáradhatnak a gumitömítések, és akkor elszökik a gáz, és csökken a klíma hűtő teljesítménye, akár tönkre is mehet)
Ha nem kapcsoljuk be időközönként rendszerben megragadó vízben penészgombák fejlődhetnek ki, és akár allergiás megbetegedést is okozhatnak.
Télen is használjuk néha. A klímát +5 fok felett lehet használni, ha jó az elektronikája, akkor nem is tudod bekapcsolni hidegebb időben.
Ezt olvasd el, ha kicsit részletesebben érdekel:
Akkor most nem is tudnám bekapcsolni, ugyeM
Hát igen akkor tényleg érdemes néha megpörgetni... szerintem már be is gombásodott, mert nyáron is elég büdöset fújt be, akkor viszem majd egy klímatisztításra is tavasszal, meg ezentúl néha bekapcsolom :)
Meg tudják csinálni, bár a márka szervizek, mindig drágábbak, mint egy független szerelő, de ha már úgy is odamész, akkor csináltasd ott.
A tisztítás nem nagy meló, befújnak egy habot a pollenszűrő felöl, és az utastérből a szellőző rostélyokon át is be fújkálnak ezt-azt, aztán mehetsz is.
Egy kis Renault Clio-ról van szó.
Igazából Anyukámé, de ő szerinte 2 évente kell olajat cserélni, mert nem megy sokat. Én se tudtam mi hogy megy, elkezdtem utána nézni a dolgoknak és mindenhol azt írják hogy x kilóméter vagy 1 év után kell olajcsere. Az autóban 65ezer Km-t van, szerintem eddig 4 olajcseréje volt :S
Akkor ezekszerint ezzel elég nagy kárkat csinált? :S
Később aztmondta majd megkapom a kocsit, úgyhogy az én érdekem is hogy jó állapotba legyen. Mit javasoltok hogy javítsak a dolgokon? Vagy ezzel már nem tudok mit kezdeni, kezdjem el az évenkénti olajcserét és akkor a jövőben nem romlik annyit a motor állapota?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!