Joreggelt. Nekem van egy fiat punto 1.1esem es amikor gyujtasra rakom a tapszivatyu mukodik az injektort telikuldibenzinel ha gazt adok neki akor. Megtirpan be horog . Rengetegett eszik . Mitoll lehetez? . Elore is koszonom.
1. Ellenőrizd a lambdaszondát, hogy megfelelő feszültség jelet küld e az elektronikának. A magas fogyasztásnak a legtöbb esetben ez az oka, ilyenkor szabályozatlanul küldi az elektronika a benzint a befecskendezőbe.
2 Ha ez jó, akkor gyújtás probléma is lehet, sorba kell venni az egyes részeket. Kezdeni a gyertyáknál hogy nem e rossz kopott koszos állapotúak. Aztán a gyertyakábelek nem e repedtek, gyújtásmodul rendben van e és a trafó megfelelő feszültséget ad e, vagy jó e az ellenállása.
3. Ha ez is rendben, akkor a motorvezérlővel is lehet gond de ez elég ritka.
Ebben még az a központi befecskendezős motor van, mint amilyen a Tipoban és az Unoban volt?
Engem a Tipo egy hőmérséklet jeladó miatt szívatott, amit itt már párszor leírtam. A szívótorokban lévő hőmérséklet jeladó volt nálam a hibás, és kb. 3500 Ft. volt 10+ éve...
De ez is csak egy tipp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!